torstai 6. syyskuuta 2012

317. dieettipäivä

Ranskalaisnen- ja saksalainen lakko. Saksalainen näkemys.

Todellinen normipäivä. Slankattu, syöty salaattia ja juotu ja juotu, eli vettä ja mehua. Kuitenkin on juotu myös Lidl'in kivennäisvettä. Muuten aloitin alkuviikosta taas säännöllisen verenpaineeni seuraamisen. Onhan tulossa 1.10.2012 vuositarkastus tuolle sydämen proteesille. Hyvinhän sen on tokin toiminut. Muuten sydän käy kohtuullisen hitaasti joskin voimallisin iskuin. Taloudellinen syke, sanoi professori ja kardiologi lausunnossaan. Juuri tätä vasten otan verenpaineet eli tiukka seuranta on menossa.

Jotenkin aamupäivä meni pitkäksi vietäessä velipojalle tavaroita, joita hän toimittaa sisarellemme sinne jumalan selän taakse, jonne minun ei enää koskaan tarvitse mennä. Velipoika näet lähteen sinne ainakin viikoksi kalastamaan kolmen kaverinsa kanssa. Matkaan lähtivät niin tuoreet nauriit, vedenpitävät tussit, kirjanpidon materiaalit kuin sykemittarikin lankomiehen tarpeisiin. Vaan ei saatu mahtumaan autoon enää kahta kylmälaukkua, joilla setä Marjastaja voisi tuoda minulle upeita itäisen pohjanmaan puolukoita, joita olen häneltä jo muutaman vuoden osteskellut.

Mutta tuulinen päivä oli oiva tekosyy olla lähtemättä fillaroimaan. En viitsinyt edes uimahallille ängetä itseäni. Laiskuus on siis mitä oivin syy olla tekemättä mitään. Huomenna pitäisi käydä ensin aamulla tapaamassa todella tärkeäksi muodostunutta terveydenhoitajaani JR:ää ja samalla yrittää saada käytyä myös verikokeessa katsastamassa INR-arvoni.

Kuitenkin olen tehnyt vertailevan testin, jonka tuloksiin palaan myöhemmin. Olen näet juonut Slankan kahvijuomaa kuten myös Modifastin vastaavaa tuotetta. Tulokset ovat omalta osaltani mielenkiintoisia, sillä olen aktiivisti käyttänyt molempia. Modifasti oli käytössäni kun HYKSissä teimme Mustajoen johdolla painonhallintaa. Silloin taisi juuri tuo firma tai oikeastaan aineiden maahantuoja, sponsoroida tuotteet, koska meidän ei koko aikana tarvinnut maksaa niistä mitään. Samaten liian lyhyeksi jääneen täkäläisen  keskussairaalan laihdutuspyrähdys tehtiin Modifastilla. Valinta oli vapaa ja tässä kokeilussa piti nautintoaineen, omavalintaiset sellaiset, maksaa itse.

HYKSin painonhallinta oli muistaakseni osa jonkun väitöskirjatutkimusta. En vaan tiedä kenen ja valmistuiko kyseinen väittelijä koskaan. Uskomattoman moni ryhmästä jätti leikin kesken, heillä ei syystä tai toisesta ei motivaatio riittänyt. Itse sain kaiken kunnialla loppuun ja nyt on sama tähtäin. HYKSin painonpudotuksen jälkeen ostin silloin Kuusiselta  kuuluisan Versacen pukuni, joka maksoi hunajamaltaita. Nyt on tavoitteena päästä samoihin mittoihin, siis vähintään samoihin, jotta voisin käyttää edelleen tuota, omastakin mielestäni, niin mukavaa pukua.

Taitaa muuten vanhuus koittaa kun palaan niin usein menneisiin aikoihin ja kun ympäristö vielä antaa sysäyksiä moiseen paluuseen, niin mitä siinä muuta voi. Eilenkin juutuimme Pariisiin ja silloin palasivat kaikki runsaat muistot mieleeni. Kun toisena osapuolena oli veljenpoika, jonka kanssa olimme katsomassa vallankumouksen 200 –vuotisjuhlaa tuossa kaupungissa, niin ei ollut vaikeuksia höpöttää tuntikausia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti