lauantai 17. marraskuuta 2012

Dieettipäivä II – 036


Rannetietokone Suunto t6d
Kun säästää vitosen, niin varmasti siitä aiheutuu neljänsadan kulut. Puhua asiasta kokemusta omaavana. Olin näet tänään kuntosalilla ja uimassa. Eihän se koko homma maksa vanhukselle kuin 3:20 euroa, mutta kalliiksi homma silti tuli.

Viikolla piti vaihetta patteri rannetietokoneeseeni. Päätin olla säästäväinen, kun siitä eli holtittomasta rahankäytöstäni saan aina Pomolta tykitystä. Oli olemassa jo paristo, päästin tehdä vaihtotyön ihan itse. Onnistuin tietty. Osaanhan homman, tai ainakin niin luulin.

Tänään kuntosalilla se toimi hivenen oudosti, mutta sehän on yleensä minulle tyypillinen tilanne. Pankin saunan jälkeen sykemittauksen seis ja otin mittarin hyön itsestäni irti. Vaihdoin laitteen Memory Beltiin, joka toimii hyvin vedessäkin. Tosin ei välitä tietoja tuolle tietokoneelle, vana rekisteröi tiedot itseensä. Kuitenkin pidin tietokoneen ranteessani, se nyt on vaan siinä ollut jo niin kauan.

Kun menin uimaan, tietenkin kaikki sujui hienosti. Hivenen oli ruuhkaa kuntorahalla, mutta minähän osaan käyttää sitä vapaan touhuilun rataakin. Mutta tuloksista tuolla jäljempänä.

Kun pääsin,erään tuttavan kanssa keskustelun, tosin melko pitkähkön, jälkeen pukuhuoneeseen, niin huomasin, että tietokoneen ei toiminut ja lasin alla oli vain vettä. Tajusin heti, että oli laittanut liian heikosti patterin luukun kiinni vaihtamisen yhteydessä ja nyt vesi oli vallannut koko tietokoneen. Sitten vain takakansi auki ja se avautui helposti koska oli todella huonosti suljettu. Tyhjeni takaosa vedesta vaan ei tietokoneen näyttö. Mutta mitäs siinä itkemän vaikka myönnön, että harmitti kuin pientä sorsanpoikaa kun lammikko olikin jäässä.

Nyt laite on täysin eloton ja vesi vain velloo näytössä, eikä suostu edes poistumaan sieltä. No, pitää kysyä maanantaina Suunnon huollosta, että onko vielä toivoa ja voiko mitään tehdä laitteen pelastamiseksi. Tosin sivistynyt arvaukseni on, että se on ja pysyy kuolleena vastakin.

Mitä tulee sitten itse suoritukseeni, niin ensimmäinen jakso jäi mittaustuloksetta tuon kosteusvaurion tähden. Kuitenkin fillaroin noin 30minuuttia ja tein kuusi kertaa tuon aiemmin mainitseman spurtin, eli puolen minuutin rääkin täydellä teholla. Ehdin kuitenkin katsoa, että keskisyke koko ensimmäisen osuuden aikana olisi olli 105 sykettä per minuutti, eli melkoisen hienoa tulosta olisi ehkä tullut. No, jossittelu on parasta urheilua kuten sen on parasta historiaakin.

Uimisen tiedot sitä vastoin rekisteröityivät. Saaliiksi sain tuosta spurtista 720 kilokaloria ja vaikutus oli kehittävä eli lukuna 3.0/5. Sykkeetkin toimivat, eli huippu oli 129, keskisyke 79 ja minimisyke 32 per minuutti. Tuo minimisyke tosin vähän aiheuttaa huolestumista eli se ei ole ihan toiveitteni mukainen.

Miten minä palkitsin itseni, niin epäonnistuneesta paristonvaihdosta kuin rannetietokoneeni tuhoamisesta ja kuitenkin hienosta uintituloksesta? Tietenkin Slanka vaniljaa nauttimalla eli slankaamalla, kuten kunnon sporttisen henkilön pitääkin. Se oli siis hyvitystä pieleen menneestä patterinvaihdosta ja kaiken tuhoamisesta ja onnitteluja hyvin suoritetusta uimisesta. Tietenkin voin esittää sivistyneen arvioni, siis jälleen, tuosta fillaroinnistakin.Uskon että kulutus olisi ollut vähintään 600 kilokaloria ellei jopa 800-900 kilokaloria. Mutta kaikki tämä on spekulaatiota,eikä sillä ole sijaa tieteellisessä maailmankäsityksessäni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti