perjantai 21. lokakuuta 2011

Dieettipäivä 11


Tänään se sitten tietysti tapahtui! Olin nauttinut aamupuuroni kaikessa rauhassa ja maustanut sen tuoreena survotuilla mustikoilla,jota oli pakasteesta sulattanut. Eivät ne toki olleet itsepoimittuja. Kuten olen todennut, niin olen muuttunut puuroystävälliseksi. Sitten myöhemmin kun tuli toisen pussiannoksen vuoro, niin se tapahtui! Otin innokkaasti pussin, jonka piti pitää sisällään banaaninmakuista pirtelöä. Sekoitin juoman tarvittavaan nesteeseen, ravistelin ja ravistelin ja maistoin. Ei ollut banaanin makua, ei edes lähelläkään. Tarkistin sekoituspussin roskiksesta ja siinä luki puuroa! No ei se kylmänä kovin kummallista ollut, mutta urheasti sen vaan kuitenkin join. Mitä tästä opin? No, oikeastaan en yhtikäs mitään.

Aamu oli alkanut vierailulla terveydenhoitajan juttusilla. JR oli lomalla ja sijainen oli hyvin ystävällinen ja kannustava. Kerroin missä olen, menen ja mitä pitäisi saada aikaiseksi. Olin ollut eilen verikokeessa,kuten lääkärit olivat määränneet, ja siksi en tänään enää siinne mennyt. Tosin iltapäivällä, liian myöhään kyselläkseni, huomasin, että tuloksista ei ollut tiedotettu. No, jatkan samalla linjalla Marvenin kanssa.

Muuten on ollut melkoisen vilkas päivä, sillä olin kuntosalillakin. Nyt tein 10 minuuttia pidemmän suorituksen kuin aiemmin, vaan en mennyt enää sen jälkeen uimaan. Nyt kadun tätä päätöstäni, joka oli naivin typerä. Ajattelin näet, että koska siellä oli iso mummuryhmä vesijumpassa ja rata kapeana, niin en viitsi olla muiden tientukkona.

Mutta nyt poljin koko puolituntisen. Matkaa kertyi 13,2 kilometriä, siis sen kuntopyörän mittarin mukaan. Kaloreita paloin tuossa rytinässä 390 ja se on mielestäni ihan kivasti. Näin tunnin ajoni kuluttaisi lähes 800 kaloria, joka on jo melkoisen paljon. Pulssi oli ylimmillään 94, alimmillaan 57 ja keskiarvoisesti 73. Eli taitaa kunto kohentua ja siksi on hyvä pidentää aikaa, matkaa ja korottaa vastustusta.

Tuolla aiemmin ihmettelin sitä eroa, joka ilmenee Suunnon Training Manegerin ja Movescountin välillä kalorimäärien laskemisessa ja ilmoittamisessa. Kirjoitin asiakaspalveluun Suunnolle ja he lähettivät nopeasti vastauksen, jossa myös tuota ongelmaa avataan:

"Training Managerin ja Movescountin antamien tietojen välillä on eroja, koska ne käyttävät laskelmiensa pohjana erilaisia algoritmeja. Movescountin käyttämä algoritmi on uudempi ja sen antamat tiedot ovat luotettavampia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti