sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Painon hallinta


Tänään kaivoin kirjahyllyni kätköistä esille vuonna 1999 painetun kirjan. Kyseessä oli HYKS’issä tapahtuneen laihduttamisen ihan loppuvaiheessa hankittu teos, jonka kirjoittajan valvonnassa koko prosessi tapahtui.  Pertti Mustajoki, laihduttamisen erä asiantuntija kirjoitti teoksen Yksilöllinen painonhallinta.

Nyt olen teosta selaillut ja palauttanut mieliini siinä kerrottuja asioita. Kyllä ne yleispäteviltä tuntuvat vielä tänäänkin. Se puolestaan johtuu varmaankin kirjan tavasta kertoa asiaansa. Siinä ei pakoteta vaan vihjataan ja tavallaan inhimillisellä tavalla neuvotaan mitä oikeastaan voisi tehdä.

Tuon kirjan ilmestymisen jälkeen laihdutusmarkkinoille on voimalla rynninyt Antti Heikkilän ajatuksiin perustuva dieetti, eli kaiken hiilihydraatteja runsaasti sisältävän ravinnon välttäminen. Tätä kutsutaan myös karppaamiseksi. Asiasta on hyvä artikkeli Wikipediassa (http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4h%C3%A4hiilihydraattinen_ruokavalio).

Mutta jatkossa varmaan palaan vielä useasti tähän Mustajoen teokseen ja sen näkemyksiin käskien lähdettämisestä. Sekä eritoten siitä koituvasta hyödystä terveydelle ja hyvinvoinnille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti