keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Dieettipäivä 2On siis toinen dieettipäivä ja ole on kuin Oscarilla! Mutta ensiksi maanantain tuloksiin, jotka Anne ystävällisesti lähetti sähköitse minulle. Siis:

Painoindeksi (BMI) 43.8, joka on tietenkin sairaalloiseen lihavuuteen kuuluva arvo. Jos joku ajattelee, että saavutuista eduista ei luovuta, niin olen jyrkästi toista mieltä. Aivan vapaaehtoisen olen valmis siirtämään merkittävän osain painostani ja siis tuon painoindeksin lukemasta menneisyyteen.

 Rasva% 35.6.  Eli tämä kertoo kylmästi sen, että minästäni läskiä on 53.4 kiloa. Esim. Wikipediassa todetaan, että rasvaprosentti on luotettavampi ylipainon osoitin kuin pelkkä painoindeksi. Joskin Wikipedia antaa rasvaprosentin laskemiskaavan: Aukuisen rasvaprosentti = (1.20 x painoindeksi) + (0.23 x ikä) - (10.8 x 1 [mies]) - 5.4, Tämän kaavan perusteella rasvaprosenttini olisi vielä korkeampi eli 41.01. Mitä tähän sanoisin ystäväni lääkäridoctorandi R.?

Minulle ehkä vieraaksi jäi arvo:  luustolihas% 27.5 .

Mielenkiintoinen on tietenkin tieto, että Viskeraaliset rasvat on 27. Jossain oli määritelmä asiasta seuraavanlaisesti:  Viskeraalinen (sisäelimiä ympäröivä) rasva on yksi tärkeimmistä InBody-mittauksen tuloksista. Viskeraalisen rasvan määrän kasvu lisää sydän- ja verisuonisairauksien vaaratekijöitä (insuliiniresistenssi ja diabetes, dyslipidemiat, kohonnut verenpaine) ja muiden häiriöiden vaaraa.

Aiemmassa postauksessani mainitsin lepokalorintarpeestasi. Tämän suoritetun mittauksen mukaisesti tarve olisi 2545 kcal vuorokaudessa. Mielenkiintoisesti eroa aiempaan on noin tuhat kaloria. Eli kuten todetaan niin tarpeen mittaaminen on todella vaikeaa.

Eilen illalla nautin pussipuuron ja sokeroimattomia, survottuja puolukoita. Puuro oli perusmaultaan hyvää ja puolukkasurvos teki siitä tosi hyvän nautittava. Ammulla join mukillisen teetä ja vasta lounaaksi söin puuron ja mutta marjojen kanssa.

Olen juuri tullut uimahallista ja kohta nautin toisen annoksen pussiruokaa. Mutta nyt oli melkoinen kunnonkohennuspäivä.  Aluksi kuntopyöräilin  20 minuuttia, kaloria paloi (MB) 274 kcal. Yläsyke oli korkeimmillaan 102, alin syke 73 ja keskiarvo 92.

Pyöräilyn jälkeen menin uimaan ja siellä kulutukseni oli 665 kcal. Matkaa tuli tehtyä 2,25 kilometriä ja aikaa meni 1,5 tuntia. Mielestäni homma meni hienosti ja vesi oli likasta. Sykkeistä voisin todeta, että yläsyke oli 102, alin syke oli 75 ja keskisyke 82. Yläsyke oli ihan uinnin alussa joten se oli vielä heijastusta pyöräilystä.

Mutta näillä eväillä mennään.  Muuten kävin juuri vaa’assa, joka näytti maanantaina samaa lukemaa kuin ohjaajan punnitus. Nyt se lukema oli 145,5. En taida ihan uskoa muista, mutta toisaalta omalla vaa’alla on ollut taipumuksena hivenen liioitella lukemaa ja pitää minua läskimpänä kuin olen.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti