sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Dieettipäivä 20


”ENEDillä (erittäin niukkaenerginen dieetti) on myös haittavaikutuksia. Kun ihminen on niukalla dieetillä, hän yleensä 'menee säästöliekille' eli lepoenergiankulutus pienenee noin 10 %. Tämän vuoksi laihduttaja palelee tavallista helpommin ja iho tuntuu usein aikaisempaa kuivemmalta. Nämä oireet ilmestyvät yleensä muutaman viikon kuluttua ENED-jakson alusta. Lievä palelu ja ihon kuivuminen eivät siis ole varsinaisia sivuvaikutuksia vaan luonnollinen seuraus dieetillä olosta. 'Hoidoksi' riittää lämmintä päälle ja iholle perusvoiteita.”

Näin siis toteaa oheisessa kuvassa olevan kirjan kirjoittaja ja tunnettu ja tunnustettu laihdutusguru Pertti Mustajoki. Mutta nyt minulle on juuri tapahtunut näin. Siis minulle, joka voi kulkea T-paidassa talvellakin ja ilman sukkia. Mutta niin on vaan käynyt. Eli taidan olla menettänyt muutaman gramman painostani, tai ehkäpä jopa muutaman kilogramman. Ihon kuivumista en ole tosin vielä kokenut, mutta hivenen vatsanahka on alkanut roikkumaan. Eli sille on tehtävä jotain, ei veistä vaan fyysistä kuntouttamista.

Eilinen epäilykseni asioiden päällekkäisyydestä huomenna on menneen talven lumia, joskaan tämän talven lumet ovat vielä edessäpäin. Pääsen siis tapaamaan kirittäjääni ja olen siitä hyvin tyytyväinen. Ja saatan vielä menne kuntosalille ja uimaan ennen Lopelle menemistä. Ainoa ongelma on tietty aika, sillä halli ja kuntosali aukeavat vasta klo 14:00 ja Annen luokse pitää lähteä ennen kellon näyttämistä 17:30. En missään nimessä halua myöhästyä tapaamisesta. Lisäksi haluan vaa'an näyttämän tiedon ennen istuntoa. Ehkä menen tuttua latua, jotta en eksyisi, ja pyöräilen 50 minuuttia ja uin noin pari tuntia eli kolme kilometriä. Tai sitten teen jotenkin toisin tuon yhtälön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti