torstai 27. lokakuuta 2011

Dieettipäivä 17


Mikä on tämän päivänen saldo? Yksinkertaisesti – tyhjää täynnä. Kun rakas kirjailijamme ei ole kahteen päivään vastannut puhelimeen ja kun hän on ollut melkoisen huonossa hapessa, niin päätettiin lähteä katsomaan hänen asunnolleen Hämeenlinnaan mitä on oikein tapahtunut. Hän oli ostanut uuden puhelimen, joka ei pitänyt lainkaan ääntä. Mutta kaiken muun ohessa kello oli 16 ja jotain ennen kotoutumista. No siinä meni päivän kuntosalifillaroinnit ja lätäkössä lutraamiset.

Tietenkin aina voi puhua läskeistä ja niiden poistamisesta, mutta moralisointi ja muiden neuvominenkin on oivallista. Varsinkin kun sanoo, että kokeneen sanaan voi aina turvautua. Perjantaina esi-istunnossa eli ennen pikaista poistumistani keskustelimme nukkumisesta ja unentarpeesta laihduttamisen aikana, Se oli mielenkiintoista.

Olen aiemmin ollut todella ylpeä kyvystäni pärjätä vähällä yöunella, korkeintaan neljän tunnin mittaisella. Usein nukuin jopa vähemmänkin. Mutta nyt taidan maksaa hinta tuota hienosta kyvystäni josta oli aina niin leveähartiainen. Tieteellisten tutkimusten mukaan ihmisen pitää rentoutua riittäväsi ja saada kunnon yöunet ja neljä tuntia ei ole riittävästi. Vähäinen nukkuminen rasittaa sydäntä ja sen olen karvaasti kokenut, sanon sydämen proteesin omistajan tämän totuuden.

Mutta miten vaihtaa elämäntapaa? Mitä pitää tehdä? Onko ihmelääkettä moiseen?

Vastaus on tietysti kaikkeen tuohon, että vaihtaa elämäntapaa tai nukkumisen olemusta ja että ihmelääkkeitä ei ole. Tuntuuko tutulta? Eikö sama päde myös laihduttamiseen ja yleensä painonhallintaan? Eikä samasta asiasta ole kyseessä niin tupakoinnista, juopottelusta ja kaikesta siitä, mikä hetkellisesti tuntuu mukavalta ja niin ihanalta.

Mutta tuossa alkukuvassa on Ounasjoki Pirkunkosken kohdalta kuvattuna tai juuri ennen sen alkamista. Paikka on Kittilassa Köngäksen yläpuolella.

ps. jos tai oikeastaan KUN läskit lähtevät tulevaksi kesäksi, niin saatan harrastaa samoilua moisissa maisemissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti