tiistai 2. lokakuuta 2012

333. dieettipäivä

Kirjoitin tänään vastauksen Plazan Ellit-sivustolle:


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Oscari O
Nyt kertomani on tietenkin MUTU-tietoa, mutta pistän silti itseni alttiiksi erehtymiselle.

Ensinnäkin useat Slanka valmentajat, tai ehkä jopa kaikkikin, ovat toimineen aiemmin jonkun toisen tuoteen markkinoinnissa ja saanut siten ko. tuotteeseen liittyvän koulutuksen. Useat ovat itse myös kokeneet laihduttamisen ja sitä seuraavan painonhallinan omakohtaisesti, ja se on todella tärkeätä, sillä vertaistukirymän toiminta on se kaikkeein oleellisin asia. Näin ainakin minun mielestäni. Nyt Slankalla on tietenkin omaa kurssitysta, jossa opetetaan ryhmätaitoja ja muista vastaavien asioita.

Virailijan vastaus ja kysymys:

Mutu on mutua. Fakta olisi kiinnostavampaa. Toki markkinointi kuuluu varmaan koulutukseen, oletettavasti pääasiallisestikin.

"Ensinnäkin useat Slanka valmentajat, tai ehkä jopa kaikkikin, ovat toimineen aiemmin jonkun toisen tuoteen markkinoinnissa...."

Niin, millaisen kuvan "valmentajasta" ja tuotteesta antaa se, että yhtäkkiä todetaankin entinen kohde huonoksi ja vaihdetaan toiseen? Minä en ehkä ostaisi moisen markkinoijan tuotteita, jos hän todella vaihtaa tuotteesta toiseen suunnilleen lennossa.

Kyseessähän on kuitenkin terveydenhoitoon liittyvä asia, joten olettaisi, että markkinoijilla on siihen jonkinmoinen koulutus....vai eikö siis olekaan? Onko siis jokainen painoaan pudottanut pätevä painonhallinnan opettaja?


Oscarin vastaus

Arvoisa vierailija, tietenkin voin puhua vain mutu-tiedosta, sillä en omaa kompetenssiä lääketieteellisessä tietotaidossa. Kuitenkin jotain tietoa ja kokemusta on minullekin kertynyt.
Osallistun nyt kolmatta kertaa VLCD-projektiin. Tämä nykyinen on kolmas ja ensimmäinen oli noin 15 vuotta sitten ja se tapahtui HYKSin klinikalla Meilahdessa. Ryhmä osallistui koeryhmänä johonkin väitöstutkimukseen. Ravinteet ja kokoontumiset olivat ilmaisia ja meistä pidettiin hyvää huolta. Professori Mustajoki oli eräs ryhmässä vastuussa olleista. Varsinaisen työn tekivät hoitajat ja ravintoterapeutit. Tuloksia tuli. Elämäntilanteet ovat vaihdelleen sen jälkeen ja uudelleen jouduin kuurille muutama vuosi sydänleikkauksen jälkeen. Tuo ensimmäinen HYKSin kurssi kesti puolisen vuotta. Toinen kerta oli paikallisessa keskussairaalassa, jossa toimintaa valvoi sisätautien osastolääkäri ja hoitajat vastaisivat hoitajat. Tämä projekti kesti liian vähän aikaa, vain vajaat kolme kuukautta. Tuloksia tulli tällöinkin, olin jopa paras painonpudottaja koko ryhmästä.
Toisen kerran liian lyhyt aika ei saanut tuloksia pysymään. Henkinen kanttini petti ja kilot tulivat nopeasti takaisin.
Nyt olen mukana Slanka-ryhmässä ja tuloksia on tullut. Miten sitten vertaisin näitä kolmea ryhmää? Ensinnäkin minut kehotti hakeutumaan ryhmää kunnallinen terveydenhoitaja. Lääkäri myös suositteli ja antoi tiukat ohjeet siitä mitä muuta minun pitää tehdä. Näillä eväille ja jokaviikkoisella terveydenhoitajalle tekemälläni käynnillä seurataan projektin etenemistä. Tuloksia on taas tullut ja alkuviikosta kävin kardiologin tarkastuksessa ja totesi kaiken menevän hyvin ja kehotti jatkamaan VLCD-projektiani SLANKA-tuotteiden avulla. Lisäksi, että terveyskeskuslääkärin ohjeita noudattaen homma hoituu hyvin.
Mitä eroa sitten on kolmessa ryhmässä,siis muutakin kuin projektin kesto? Varsinaisesti ei mitään suurta eroa. Yhtä asiantuntevia ovat Slanka-ohjaajani kuin olivat hoitajat kahdessa edellisessä projektissa. Tosin ohjaaja on omistautuneempi ohjaamiselle kuin ne terveydenhoitajat, joille oli vain ikävä tekeminen varsinaisen työajan jälkeen. Slaka-ohjaajani kuuntelee minua ja osallistuu pohdintaan miten tässä ja nyt. Ryhmä on jopa pieni,ei ole suuren lauman takariviin unohtuneen osallistujan tunnetta. Olen mukana tässä ja nyt, koko tehollani. Tietysti homma maksaa, mutta se on sen arvoista. Kyllä keskussairaalassakin ne pussit maksoivat, vaikka osallistuminen oli ilmaista.
Kaikken parasta on kuitenkin tukiryhmän koko toiminta. Minua ei heitetä ulos kolman kuukauden kuluttua ja todeta, että äijä pärjää itseksesi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti