torstai 4. lokakuuta 2012

Dieettipäivä 334


Vincent van Gogh, kukkiva puu.

Tänään on varauduttu huomenna koittavaan lähtöön Pohjanmaan kautta Levin korpeen. Eli kun huomenna lähdemme, niin pari yötä vietämme Etelä-Pohjanmaalla. Veljeni haluaa keskustella tulevista kunnallisvaaleista, joissa hän on ehdokkaan. Ilmeisesti hän pitää minua riittävänä asiantuntijana, joka voi opastaa häntä vaalien kiemuroissa. Pitäisikö minun olla otettu ja ylpeä itsestäni? 
 
Ensiksi tietenkin riensimme kuntamme toisen kyläkeskuksen torille. Ostimme tutulta maanviljelijältä kananmunia isomman erän. Jostain kumman syystä Levillä munat ovat kaupoista todella vähissä ja jostain kumman syystä kittiläläiset eivät suuremmin harrasta kanojen kasvatusta tai munitusta. Tosille koin myös suuren pettymyksen. Lopen perunakauppias ei ollut paikalla. Ei ole kuulemma lainkaan käynyt torstaisin.
En minä pienistä lannistus. Siis soittamaan maanviljelijälle itselleen ja kysymään missä mies viipyilee? Ei enää ehdin torstaisin ja siihen minä, että tulen itse hakemaan tilalta. 

Auton nokka kohden Lopen perunaviljelmiä. Saalis on melkoisen hyvä. Sain muutaman säkillisen perunoita, pari säkillistä porkkanoita sekä yhden punajuuria. Vaan en saanut haluamiani sipuleita. Kaikki tuotteet, joita tuo maanviljelijä torilla, tai nyt tilallaan, myy, ovat todella laadukasta tavaraa. Minäkin saatan popsia porkkanaa kuin kani ikään. Ja pikkuveljen pojan lapset pitävät porkkanoita ihan karkkeinaan. Eivät he allergioiden tähden saa tavanomaisia karkkeja edes syödä.

Sitten piti hakea vielä asiakkaan papereita tilitoimistoa varten, ja ennen kaikkea puhua sisareni kanssa, ei suinkaan menemisestä Levin korpeen, vaan ylen mielenkiintoisista bisness-kuvioista, joissa olemme mukana varmaan enemmän kuin uskommekaan tai toivommekaan.

Vaikka siis hankinkin perunoita, punajuuri ja porkkanoita, jotka kaikki ovat todella laadukkaita, niin näistä kolmesta jätän vapaaehtoisesti perunat pois omasta ruokavaliostani. Punajuuria syön ja puputan porkkanoita. En suinkaan ylen määrin, sillä slankkaan ja nautin siitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti