perjantai 26. lokakuuta 2012

Dieettipäivä II - 015

Klementium-kirjasto Prahassa.
Tämä päivä on ollut tyhjää täynnä. Tai oikeastaan varsin vähän on tapahtunut. Mutta olisiko sitten edes pitämän tapahtua mitään erikoista? Sainhan sentään luettua loppuun Panu Rajalan kirjoittaman Mika Waltarin elämäkerranteos, joka on kotuullisen kokoinen 800 sivuinen jättimäinen opus. Niinhän ovat jättejä olleet monet Mika Waltarinkin teokset. Pitää tuolla toisessa blogissani kirjoitta teoksesta laajemmin ja enimmin.

Eilinen blogikirjoitukseni oli keskeisessä roolissa kun tapasin oman terveysasemamme hoitajan, todella kolmen viikon tauon jälkeen, tänään aamulla. Eilenhän käsittelin vähäistä nukkumistani ja tänäänkin olen koko päivän tuntenut vain hirvittävää väsymystä. Suuresti arvostamani täti hoitaja J.R. oli juuri edellisenä päivänä kuunnellut psykiatrin heille pitämää esitelmään unesta ja yleensä nukkumisesta sekä mahdollisista unen avustajista.

Luennoitsija oli suositellut kahden eri perusaineen vuorottaista käyttö esim. rytmiin kuukausi toista ja sitten toinen kuukausi toisella. Tätä sietää kokeilla ja huomenna pitää konsultoida perhelääkäriämme eli täti Dottoressa, ja tiedustaa hänen näkemystään asiasta ja mahdollisesti reseptiä tai puhelinmääräystä oman kylän apteekkiin. Olen jo itsekin huolestunut jatkuvasta väsymyksestäni, se haittaa jopa lukemista ja tätä kirjoittamistakin. Näin siis vaikutukset liittyvät jo näköönkin.

Kunto on raihnainen, ei voi edes uimista ajatella. Sekä ei tunnu vaan kestävän, vaikka parempi se on kuin viikko sitten - paljonkin parempi. Fillarointia ei voi edes ajatella, keli, eli lumi ja sateet ovat moisen esteenä. Toisaalta kuitenkin luen erään artikkelin kuntopyöräilystä sisätiloissa. Ydinsisältö oli se, että pitää polkea puoli minuuttia niin suurella teholla kuin vain pystyy. Eli minulla se varmaankin tarkoitta uimahallin pyörässä yli 10 teholla tapahtuu polkemista.Välillä pidetään tauko, jonka pituus voi vaihdella, mutta ilman mainittavaa vastusta. Tämän pitäisi kuluttaa noin 200 kilokaloria, vaan ei muistaakseni kerrottu monen pyrähdyksen yhteiskulusta tarkoitettiin. Pitää kuitenkin moista kokeilla kun vaan selviän kuntopyörän satulaan. Ajatus tuntuu jopa mielenkiintoiselta, haastavalta ja ehdottomasti kokeilun arvoiselta.

Eli nyt on tehtävä jotain erityistä, sillä muuten tämä menee leikkimiseksi. Mutta mitä tämä erityinen sitten on niin sitä en tässä vaiheessa vielä tiedä enkä osaa edes arvioida.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti