maanantai 29. lokakuuta 2012

Tapaaninen II - 01 ja dieettipäivä II - 018

Mielenkiintoinen kirja mielenkiintoisesta kirjailijasta.
Tietysti esitän onnitellut täti Opelle, joka uusi kunnallisen mandaattinsa oman kuntansa valtuustossa. Lisäksi onnittelen veljeäni siitä, että hän ei tullut valituksi oman Etelä-Pohjanmaalla olevansa kuntansa valtuustoon. Pienet lapset tarvitsevat isäänsä enemmän kuin keskustalaisenemmistöisen kunnan valtuusto. Samoin varmaan käly on tärkeämpi kuin joku kälysen kunnan valtuusto. 

Sillä siellä toimii tuossa veljeni asumassa kunnassa yhden puolueen pakkovalta, ja vähemmistöjen sekaantumista moiseen ei varmaan sallita. Omasta mielestäni misään kunnassa tai ei edes eduskunnassa mikään puolue ei saisi pitää hallussaan enempää kuin 40 prosenttia paikoista. Näin sivettelu ja neuvottelut tulisivat pakollisiksi ja demokratia voisi entistä paremmin. 

Moitteet kaikille kanssakansalaisille. Olitte liian passiivisia ja jätitte äänestämättä. Näin menetitte oikeutenne arvostella kunnassanne tehtäviä päätöksiä seuraavan neljän vuoden ajaksi. Vain äänestämällä, sama mitä puoluetta tahansa, voi vaikuttaa.

Tänään tapasin Annen ja Annen vaa’an. Ei kovin paha sillä kaiken sairastamisen, matkustamisen ja liikkumattomuuden aikana olin saanut vain 100 grammaa lisää painoa eli läskiä entisten lisäksi. Onneksi ei sen enempää, sillä pahaa olen pelännyt. Parasta näissä tapaamissa on se, että voi keskustella sellaisen henkilön tai henkilöiden kanssa, joilla on laaja kokemus läskien lähdettämisessä. Tällä tarkoitan ryhmää kokonaisuudessaan, mutta eritoten Hoikistamon vetäjää ja teamleaderi Annea. Nytkin sain hienon vahvistuksen ajatuksilleni vähäisten yöunieni vaikutuksesta minääni. Moisen seurauksena minussani on sydämen aorttaproteesi ja rajusti liikaa läskiä. Proteesi toimii kunnolla ja nyt on vaan taisteltava liikojen läskien kanssa, sitä ikuiselta tuntuvaa taistelua.

Jokainen päivä elätän toivetta paremmasta, sillä enemmän kuin paljon haluan päästä uimahallille, niin uimien kuin kuntosalinkin pariin. Siitä vaan on nyt niin pitkä aika kuin saatoin harrastaa aktiivista liikuntaa, että olen tylsistynyt ja kuntokin on repsahtanut todella kurjaksi. 

Kuitenkin saatoin Annelle kertoa tiedon, jolla totesin hänen ennakkokäsityksensä vääriksi. Näet kerroin kuinkin olin varannut paluumatkalle Leviltä Hämeeseen kaksi litran pulloa, joissa kummassakin oli pussillinen Slanka vaniljaa. Ne kestivät loistavat matkan eivätkä tarvinneet edes kylmälaukkua. Viimeisen hörpyn otin 14 tunnin ajon loppuvaiheessa ja edelleenkin pirtelö oli hyvän makuinen ja kaikki aromit olivat säilyneet tallessa. Eli kaikki puheet siitä, että slanka ei kestä laimentamista, ei pitkää valmiina seisottamista tai ajan kanssa matkustamista, ovat huhuihin perustuvia.  Tuote kestää ja säilyttää kuntonsa, jopa paremmin kuin kuski.
                                                                                                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti