keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Dieettipäivä 333B

Eric Hobsbawm

Ollos tervehditty 
Eric Hobsbawm

Brittiläinen historioitsija Eric Hobsbawn jätti historian kirjoittamisen tehtävät muille toissapäivänä, eli lokakuun ensimmäisenä päivänä. Hän oli saavuttanut kunnioitettavan 94 vuoden iän. Hän oli eräs Ison-Britannian kunnianarvoisimpia ja kunnioitetuimpia historioitsijoita. Hän oli erityisen valovoimainen, sympaattinen ja eittämättä intellektuellein marxilainen versio noita brittien tweed-pukuisista neroista, joita tuossa kansakunnassa on ylen runsaasti.

Hän oli Britannian kommunistisen puolueen jäsen vuoteen 1989 asti ja samalla jäsen myös arvostetussa Cambridge Apostles -yhteisössä (tuon yhteisön jäseniä olivat myös tunnetut Neuvostoliiton hyväksi vakoilleet älykö mm. Kim Philby) aina vuodesta 1936 lähtien.  Kuitenkin paljon on virrannut vettä Towerin sillan alitse tänä aikana.

Hän sai kuningattarelta myös useita tunnustuksia, eräs näistä oli korkeasti arvostettu Companion of honour -kunniamerkki, joka voidaan luovuttaa vain neljällekymmenelle elossa olevalle henkilölle samanaikaisesti.  Hän oli myös intohimoinen jazzmusiikin harrastaja, ja tuohon taidemuotoon hän tunsi todella suurta intohimoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti