torstai 7. helmikuuta 2013

Dieettipäivä II – 116

Kirjakauppa jossain Italiassa.
LÄSKIKAPINA


Nyt pukkaa päälle ja rajusti niin tekeekin. Alkuvuodesta näet läskien lähdettäminen ja sen päätteeksi onnistunut painonhallinta on vallannut tietenkin viestimet, mutta näköjään myös erilaiset tutkimuksen tekijätkin. No, yleensä nuo tutkimuksen nimellä kulkevat on tosi erilaisia selvityksiä ja kyselyihin perustuvat yhteenvetoja. Kuitenkin on niilläkin tietty oma merkityksensä tässä suuressa taistelussani läskejäni vastaan. Ja vieläpä varsinkin vatsassani!


Läskikapina olivat tapahtumat talvella 1922 Kuolajärven ja Savukosken välisellä seudulla, siis lähellä nykyistä itärajaa ja Kemijoen väylää. Kapina alkoi 2. helmikuuta Savukoskella Kemi Oy:n Värriön tukkityömaalla Itä-Karjalasta tulleen punaupseerin Jahvetti Moilasen värväyspuheesta ja päättyi 7. helmikuuta, kun nämä joukot ylittivät uudelleen rajan ja palasivat Neuvosto-Venäjälle. Kapina oli Moskovassa 1918 perustetun Suomen kommunistisen puolueen vastaveto itäkarjalaisten kansannousulle. Jossakin vaiheessa oli ilmeisesti tarkoitus perustaa Suomen punaisen kaartin Ruotsin pataljoonan avulla erityinen Pohjolan kommunistinen neuvostotasavalta, johon olisivat kuuluneet Pohjois-Suomi, Pohjois-Ruotsi, Pohjois-Norja ja Neuvosto-Karjala, mutta jostakin syystä suunnitelmista luovuttiin. Nimityksen läskikapina arvellaan saaneen alkunsa joukkion elintarvikkeiden ryöstön jäljiltä löytyneestä suuresta määrästä siankylkisilavaa eli läskiä.


Tämä on lainaus Wikipedista, mutta tästä kapinasta ei nyt ole kyse vaan omien liikojen kilojen sulattamisesta ja siten hoikistumisesta Hoikistamon avullan avulla. Mutta lehdistö, sekä painettu- että sähköinen on siis nyt tapetilla.


LEHDISTÖ


Terveystalon teettämän kyselyn ja siitä laaditus selvityksen mukaan meistä suomalaisista 34 prosenttia on melko tyytymättömiä ja 15 prosenttia erittäin tyytymättömiä omaan painoonsa. Eli meitä on yhteensä 49 prosenttia – varmaankin aikuisväestöstä!


Tämä kysely oli tehty 736 painonhallinnasta ja laihduttamisesta kiinnostuneelle suomalaiselle. Näistä utelun kohteista vain 7 prosenttia oli erittäin tyytyväisiä omana painoonsa ja 44 prosenttia melko tyytyväisiä. Nyt kuitenkin tässä piilee suuri virhe.

Kyselyn kohteena olivat painonhallinnasta ja laihduttamisesta kiinnostuneet. Eli kohderyhmä olivat henkilöt, jotka olivat jo ennestään pääsääntöisesti lihavia tai ainakin uskottelivat itselleen olevansa lihavia. Näin tämä hienoa korttitalo sortuu, sillä kyseessä ei ollut mitenkään neutraali ja satunnaisesti kokoon saatu joukko, vaan kyse oli jo läskeistään pääsääntöisesti eroon haluavista ihmisistä.


Voidaankin pohtia kannattaako uskoville suunnata lisää uskontoa vai olisiko syytä suunnata tuo resurssi uskonnottomille ja pakanoille kohdistuvaan toimintaan.

SLANKA


Itse olen valinnut tietenkin Slankan tuotteet, joiden avulla slankaan ja apuna ovat Hoikistamon Anne teamleaderina ja tukeana Hoikistamon vertaistukiryhmä. Se on tietenkin minulle pitkä ja moninainen polku, mutta johtaa varmasti tuloksiin, kuten olen aiemmin tieteellisten testien tuloksista kertonut. Viittaan tässä vain verikokeisiin ja siiden loistaviin tuloksiin tällaisen rapakuntoisen äijän kohdalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti