tiistai 26. helmikuuta 2013

Hoikistamo, Slanka ja koulu


TAPAAMINEN II - 08 JA DIEETTIPÄIVÄ II - 134

Hoikistamo

Vihdoinkin pääsin hoikistamon tapaamiseen ja tapaaminen oloi vailla vertaa. Opin näet kaksi keskeistä asiaa, eli kookosrasvan merkityksen painonhallinnalle, sitä muuten suosittelee itse karppauksen suuri guru Antti Heikkiläkin. Toinen ommaamani asia oli erään lähikunnan koululaitoksen mädännäisyys, joka oikeasti vanhan pedagogin mielestä jopa haisee pahalle.

"Blogissaan Antti heikkilä kirjoittaa: Ikääntyessä ihmisen kyky käsitellä hiilihydraatteja heikkenee, ja siksi hiilihydraattien määrää pitäisi rajoittaa viidenkympin rajapyykin jälkeen. Vähähiilihydraattinen ruokavalio sopii etenkin diabeetikoille, sillä se toimii sokeritaudin hoitokeinona. Rasvat ovat toinen tärkeä huomion kohde: luonnonrasvat eivät nosta kolesterolia. Antti Heikkilän mukaan ikääntyvien ihmisten kolesterolin hoito on turhaa.

Oliiviöljy poikkeaa rypsiöljystä oleellisella tavalla. Sitten on kookosrasva, jonka rasvat ovat niin sanottuja MCFA-rasvoja eli keskipitkäketjuisia rasvahappoja. Elimistö voi käyttää voita, oliiviöljyä ja kookosrasvaa suoraan polttoaineena ilman muokkausta, Antti Heikkilä kertoo.
Heikkilä haluaa painottaa, ettei mitkään edellä mainituista rasvoista nosta kolesterolia."
Nyt pitääkin kokeilla josko tuolla kookosrasvalla on vaikutus painonhallintaan aj samalla myös kolesterolitasoon. 
Slanka
Kuitenkin pääsääntöisenä painonhallintani välineenä pidän jatkossakin slankaamisen, joka tietenkin tapahtuu minun kohdallani Slanka-tuotteilla.
Olin muuten sattuneesta syystä tänäänkin kylämme uimahallin kuntosalilla. Tietenkin vietin aikaan sisäfillarin selässä, vaan en hurjasta halustani päässyt eteenpäin, junnasin vaan paikallani. Nyt pitäisi pystyä kertomaan saaliin suuruus ja iskeä numeroita pöytään, jonka kaiken suurella ylpeydellä ja minääni tyytyväisenä toki teen.
Aikaa kului kuntosalille lähtemisestä aina kotimatkan alkuun kokonaista 2 tuntia ja 15 minuuttia. Kaloreita sain poltetuksi tuona aikana 1250 kilokaloria. Todella uskomattomasti kovimmillaan sydämeni isku 161 iskua minuutissa, alimmillaan se oli 49 ja keskiarvonakin 104 lyöntiä minuutin aikana. Ei siis yhtään hassummin, vaikka oli toinen kerta pitkän keskeytyksen jälkeen. Uimana en kuitenkaan enää jakanut lähteä. Kuitenkin huippuharjoitusvaikutus oli 2,6/5 eli kuntoa ylläpitävä.
Saaliiseen olen tyytyväinen ja osa kiitoksesta kuuluu Hoikistamolle ja Slankalle, sillä muuten en olisi palautunut toissatorstaisesta kohtauksesta näin nopeasti.
Jonkheer Alexius
Sitten kouluun ja peruskoulun alakoulusta. Oikeastaan häpeän sanoa, että olen ollut pitkään opettajana,  vaikka kyse onkin eri kouluasteesta. Se mitä naapuripitäjän koulusta kuulin sai vereni seisahtumaan. Tosin onnellisuus saa minussa ilmeisesti aikaiseksi TIA-kohtauksen, joten  tämä veret seisauttanut kohtaus oli vain positiivinen ja kiukkuisuus ilmeiseti auttaa minua selviytymään.
Miten on mahdollista, että opettaja mittaa ekaluokkalaisen lukunopeutta, vieläpä ääneelukunopeutta, sekunttikellon kanssa? Mitä ovat tuollaisen opettajan ajatukset? Eikö hän tiedä pienintäkää murusta ihmisen lukemisesta, kyvystä hahmottaa sanoja ja yleensä ihmisestä? Luetaanko siinä kirjaimia, sanoja, lauseita vai kappalita. Mitenkä monta kirjainta pitää lukea tai ihan oikeaa sanaa? Vaan mitenkä sanojen pituus lasketaan? Onhan kielessämme lyhyitä sanoja kuten ja, tai sitten todella hankalia vaikkapa ääneenlukunoputtakinköhän, joka ei nyt kovin pitkä ole? Olen ymmälläni.
Miten on mahdollista, että opettaja määrää rangaistukseksi esim. kymmenen punnerrusta, tai laulamista luokan edessä tai kolmantena vaihtoehtona isänmaallisen runon lausuntaa luokan edessä. Tämä on vain niin uskomatonta, ei se rangaistus ole, ne rangaistukset luetellaan laissa ja asetuksessa,. Kyseessä on ihan puhdas moppaus, kiusaneko tai häiriintyneen ihmisen lapseen kohdistama sadismi.
Koulukiusaamisen lisäksi, siis oppilaiden osalta tulevan, on nuori ystäväni Jonkheer Alexius joutunut jopa opettajien sadismin kohteeksi. Ei kukaan, korostan ei kukaan, saa kokea moista sadismia, ei toisten oppilaiden taholta tai vielä vahemmän opettajien taholta. Nyt olisi viramiesten aika puuttua asiaan! 
Tai Oscari tulee ja iskee moista opettajaa pataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti