maanantai 11. helmikuuta 2013

Dieettipäivä II – 119

Jälleen eräs uusi kirjasto.
VIINA

Tähän teemaan voisin aivan hyvin todeta, että ei se kosketa minua. Näin tietenkin on, mutta vaikka itselleni pääsääntäisesti tätä blogia kirjoitakin, niin kyllä kaikki mahdolliset laihduttamiseen ja painonhallintaan liittyvät asiat ovat myös mielenkiintoisia. Herättävät siis oman minäni kiinnostusta.
Vanhan kansallisen sanonnan mukaan viina on viisasten juoma, vaan viisaat eivät sitä juo! Mutta jos nyt kuitenkin niin pääsisi tapahtumaan, että viina-, olut- tai viinihammasta pääsisi kolottamaan, niin pitää laihduttajan muistaa kuitenkin joitain tosiasioita alkoholista ja laihduttamisesta. Laihtumisesta ja alkoholista on ollut kokemuksia Hoikistamon ryhmäterapiassakin.
Alkoholista saa todella helposti kaloreita. Näin tapahtuu helpommin kuin osaa edes kuvitella. Usein alkoholi muodostaa jopa hyvin merkittävän osan juojan päivittäin saamasta kalorimäärästä. Kuitenkaan alkoholilla ei ole minkäänlaista ravitsemuksellista roolia ihmisen elimistölle. Näin ollen alkoholin käytön vähentämiselle on erittäin merkittävä rooli myös laihduttamisessa.
Tutkimusten mukaan, kuten WCRF eli World Cander Research Fund on tutkimuksissaan todennut, niin alkoholi sisältää lähes saman määrän kaloreita kuin rasva. Grammassa alkoholia on seitsemän (7) kilokaloria energiaa ja grammassa rasvaa on yhdeksän (9) kilokaloria energiaa.
Kelan (Kansaneläkelaitoksen) johtava tutkija ja ravitsemusasiantuntija Paula Hakala toteaa tutkimusten mukaan alkoholin olevan eräs keskeinen syys suomalaisten lihomiseen. Tietenkin kyseessä on yksilöllisesti merkittävä lihottaja, eikä kuinkaan koko kansan lihoamisen syy. Lihomien on pääsääntöisesti sitä varmempaa mitä suuremman osan ihmisen ruokavaliosta muodostaa alkoholi.
Kuitenkin usein alkoholi on lähde lisäenergialle, ja normaali syöminen tulee sen lisäksi täyttämään ihmisen kaloritarvetta.
HOIKISTAMO
Vertaistukiryhmässä oli jokunen aika sitten nuori aviopari, jotka molemmat kärsivät liioista kiloistaan. Ei nyt mitään niin suurta ja massiivista kuin itselläni, mutta ongelmana he painoaan pitivät. Miehellä oli lähes varma keinon laihtumiseen, sillä hän oli jättänyt ohjelmastaan pois päivittäisen oluet, tosin vain pullon tai pari. Mutta siitä se hoikistuminen lähti liikkeelle ja melkoisen nopeasti ja hien osti saavutettiin tavoittee. 
Tietenkin meillä on apuna Slanka, jonka tuotteiden avulla me slankkaamme, mutta kuitenkin pitää muistaa, että alkoholiin ei voi noita pusseja sekoittaa ja siksi alkoholij nauttiminen on mitä epätoivottavin asia painonpudotuksen ja painonhallinnan aikana.
Kaikki tämä, siis alkoholin poisjättäminen päivittäisistä rutiineista ja muutenkin tipaton elämä, vaikuttaa myös muuhunkin terveyteen todella positiivisesti.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti