tiistai 19. helmikuuta 2013

Laihduttaminen auttaa aina, myös sunnuntaina


Venetsian Canale Grande, Canaletton maalaus.
DIEETTIPÄIVÄ II – 127

Hyötyminen
Yleensä ihminen, ilmeisesti siis jokainen meistä läskeistä, haluaa laihduttaa mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman paljon. Usein kuitenkin se osoittautuu ennemmin täi myöhemmin, joskin ehkä juuri ennemmin, mahdottomaksi yhtälöksi. Epärealistisuus painonpudotuksessa ja jopa painonhallinnassa on melkein jokaisen meidän helmasyntimme.

Kuitenkin nykyinen terveystutkimus on todennut, että laihtumisesta on aina hyötyä, myös niille ns. jojo-laihduttajille, joiden paino nousee takaisin ja homma aloitetaan taas alusta ja niin edelleen, laihduttamisesta on hyötyä.

Tutkittua
Eräässä tieteellisessä tutkimukseen osallistui 3 000 ylipainoista henkilöä, joiden glukoosinsieto oli heikentynyt eli heillä oli uhkana aikuisiän eli ns. kakkostyypin diabetes. Koehenkilöitä autettiin laihtumaan erilaisilla käyttäytymiseen vaikuttavilla strategioilla. Näihin kuului syömisen tarkka seuraaminen, epäterveellisen ruoan vähentäminen keittiön kaapeista ja liikunnan lisääminen.

Tutkimuksessa todettiin, että pienikin - keskimäärin vähän yli kuuden kilon - laihtuminen vähensi kakkostyypin diabeteksen kehittymistä 58 prosenttia. Painonpudotuksen pitkäaikaiset terveyshyödyt jatkuivat jopa kymmenen vuotta, vaikka paino tuli takaisin. Tämän todettu olevan erittäin merkittävä tulos.
- Se, että autamme ihmisiä muuttamaan ruoka- ja liikuntatottumuksiaan ja kehitämme muita terveellisempään elämäntapaan rohkaisevia keinoja, on merkittävä asia yhden Yhdysvaltojen suurimman terveysongelman ehkäisemisessä, Näin totesi tuota  siteerattua tutkimusta johtanut professori Rena Wing.

- Näin olleen jopa vain 10 prosentin painonlaskulla on tutkimuksen mukaan pitkäaikaisia vaikutuksia uniapneaan, kohonneeseen verenpaineeseen ja elämänlaatuun. Se myös hidastaa vanhenemisen myötä tapahtuvaa liikkuvuuden heikentymistä.
Brownin yliopistossa tehdyn tutkimuksen tuloksia on esitelty Yhdysvaltojen psykologien ammattijärjestön (APA) jokavuotisessa tapaamisessa Orlandossa, Floridassa.

Hoikistamo
Eräs painonpudotuksen, vaikkapa vain juuri tuon 10 prosentin verran, mielenkiintoinen väline on Hoikistamo, niin Lopella kuin Helsingissäkin. Sen vertaistukiryhmässä toimiminen on monelle ylipainoiselle todellinen pelastus. Ja kun noihin edellä mainittuihin tieteellisiin tuloksiin pohjaa näkemyksensä, niin voi olla varma, että elämisen laatu paranee.

Kun tuohon vertaistukeen vielä liitetään slankaaminen Slanka-tuotteilla, niin siinä on ilo läsnä ja kilot saavat helposti kyytiä. Tietenkin slankaaminen on yksinkin mahdollista ja suuri osa sen pystyy tekemään, vaan omalla kohdallani se ei jostain, varmaan pään sisäisistä, syistä onnistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti