keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kääretortty, Slanka, abit ja hiihtoloma

Minäni ehdoton suosikku vanilja.
DIEETTIPÄIVÄ II – 121

Toistoa
Myös tänään meni päivä osittain lastenhoidollisissa merkeissä. Oltiin siis Parolassa, mutta vasta iltapäivällä. Taitaa tästä tulla perinne, mutta ehkä vain keskiviikkoisin toistuvana. Pääsisin siis tulevaisuudessa hyvinkin tiistaisin kokoontuvaan Hoikistamon vertaistukiryhmän tapaamisiin. Se on tärkeätä minulle, jopa ehkä enemmän kuin mikään toinen asia.
Ennen lastenhoitoa suoritimme leipomisoperaation täällä kotona. Tarkoituksena oli tehdä perheen lapsille ja myös heidän äidilleen ravinnoksi sopivaa kääretorttua. Kaupasta ja mistään leipomosta ei tuollaista heille sopivaa tuotetta saa valitettavasti. Kyseessä on naudan ja viljan proteiiniallergiasta. Eli siis ei mitään, missä on naudan mitään nautaan liittyvää, eli ei edes gelatiinia tai maidon johdannaisiakaan. Samoin ruis, ohra, vehnä ja kaura ovat kaikkine johdannaisineen kielletty. Mutta onneksi on jauhoja, joissa ei noita viljoja ole ja kookosmaitoakin on tölkeissä.
Näin ollen teimme esim. mansikkahillon itse, koska kaupasta ostettavissa on jostain kumman syystä vehnäjauhoa. Ehkä se lisää painoa ja on halvempaa kuin mansikat. Samoin kookosmaito on tapauksessa käyttökelpoinen. Kumpaisenkin sakeutimme apteekista hankitulla Resource ThickenUp –tuotteella, joka on muunnettua maissitärkkelystä. Siis onnistuimme välttämään kaikkea kiellettyä ja tuo sakeutusaine toimi mielestäni paremmin kuin liivate, joka tehdään naudasta.
Onnistuimme paremmin kuin osasimme odottaa ja leipomistuotteiden vastaanotto oli yhtä ylistystä. Arvata vaan saattaa, miten hyvälle mielelle moinen kehu vanhan äijän mieli tuli.

Slankattautuminen
Noilla veljeni pojan perheenjäsenillä on erilainen ongelma kuin minulla. Tosin myönnän aivan esittelyssä, että heidän ongelmansa on paljon pahempi kuin minun. Olenhan vain läski ja läskit ovat ongelmani. Itse olen löytänyt siihen vastaavan aineen kuin tuo Resource Thicken Up, eli Slanka-tuoteperheen. Tietysti minulle kaikkein maistuvin, rakkain ja tärkein on ehdottomasti Slanka vanilja. Nyt on vaan tilanne, että olen saanut aikaiseksi riippuvuuden tuohon herkutteluhetkeen.
Mitä tulee aiemmin kertomaani leipomiseen, niin jouduin maistamaan niin mansikkahilloa kuin kookosmaitoakin kun olin ne mielestäni riittävän sakeiksi saanut. Mutta, nyt on iso mutta, sillä Slanka vaniljaa en vaihtaisi ainakaan noihin kahteen vaikka ne hyviltä maistuivatkin. Pitää myös muistaa, että tämä Resource Thicken Up sakeutusaine ei ole mikään laihdutusihme, eikä siten sovellut yhtään paremmin painonhallintaan kuin tavallinen vehnäjauho.

Hoikistamo
Oikeastaan odotan innolla huomista, sillä pääsen silloin käymään Lopella tankkaamassa varastojani koska tulevalla viikolla ei vertaistukiryhmä kokoonnu. On näet lasten hiihtoloma ja teamleaderimme Anne lähtee lapsineen Pohjanmaalle tapaamaan perhettään, ystäviään ja kavereitaan.
Etukäteisesti toivotan teamleaderille hyvää ja hiihtorikasta lomaa kaikkine lapsineen. Olkoot kelti hyvä ja ilmanala sillä Pohjanmaalla mellyttävä.
Pitää myös muistaa, että huomenna ovat liikkeella abit penkkarimielessä. Toivottavasti kaikki mee hyvin ja mitään onnettomuuksia ei tapahtu. Menestystä kaikille abeilla jo alkaneessa urakassaan ja koko elämässäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti