lauantai 4. helmikuuta 2012

Dieettipäivä 116


Teresa Lehikoisen kameran tallentama kuva tuolta Lapin puolesta.
Nyt taas on aika auringon, vaan ei ihan vielä se pysty lämmittämään tätä pohjoista loukkoamme. Jos ja kun menee autolla johonkin, niin seurauksena on tietty nopeasti viilenevä autoa. Autoani säilytän yleisesti lämpimässä tallissa ja olen siten totuttautunut miellyttävään ajamisen alkuun. Vaan kun auto seisoo tunnin tai pari ulkosalla niin siinä on todella palelemista vaikka kohtuullisen nopeasti makkina lämpiää ja istuimissa on myös lämmitys. Taitaa olla vaan yksinkertaisesti niin, että istumalihakseni ovat niin herkiksi muuttuneet?

Ja on vain yksi ja ainoa syys autoni seisottamiseen ulkona ja kylmässä. Olin lupausteni mukaisesti kuntosalilla ja uimahallilla. Olin ihan ensimmäisen kävijöiden joukossa. Tosin paikalla olin vain parisen tuntia. Olin näet päättänyt olla toistamatta keskiviikkona tekemääni ähkimistä. Mutta mielestäni onnistuinkin yli odotusten.

Ensiksi tietenkin fillaroin. Joskus toki tekisi tehdä päinvastoin tai jopa, että fillari-uinti-fillari -yhdistelmä olisi mahdollinen. Taitaa tämäkin kysymys olla vain oman pääni sisällä liikkuva ongelmankehittely.

Fillaroinnisa meni 30 minuuttia ja sykkeen tasaantumiseen jne. meni 14 minuuttia. Kokonaiskulutukseni oli 586 kilokaloria. Poljin näet koko ajan tehotasolla 7, joka on noin 140 watin vastuksen antava taso. Kuopio ilmoittaa myös MET-arvoksi 247. Eli itse ainakin olen tyytyväinen päivän saaliiseen.

Uimisessa oli vesi tavanomaisen liukasta, mutta rajoitin uinnin määrää, matkaa ja tietty aikaakin. Uin siis 40 minuuttia ja matkaa kertyi rauhallisesti rintaa eli kaskelottia uiden yksi kokonainen kilometri. Näin olin jo etukäteen suunnitellutkin. Hommassa kului kaloreita varsin niukasti eli 256 ja Kuopion laskuri laski 120 MET-pistettä.

Tämä lyhyt vierailuni kuntoilun parissa sai aikaiseksi 822 kilokalorin kulutuksen ja 367 tuli MET-arvoksi. Nyt kuitenkin sain uutta ajateltavaa. Jos käyn viitenä päivässä tekemässä tämänpäiväisen kaltaisen pikavisiitin, niin kuutena päivänä viikossa se tekisi 4.932 kilokaloria. Eli jonkinmoisen verran enemmän kuin kului tämän viikon suorituksissa.

Palaan vielä aiemmin tällä viikolla julistamaan. Kyllä ruokailutapojen ja -tottumisten muutos on paras tie laihtumiseen. Varsinkin VLCD-ohjelmat, joissa toimii yhteisöllinen vertaistuki, kuten nyt jatkamassani Annen hoivissa olossa, on ehdottomasti se paras tie laihduttamiseen, eli painon pudotukseen ja sitä seuraavaan painonhallintaan. Arvaa vaan saa, miten innolla odotan ensimmäistä erää Slanka-tuotteita. Jos vain on mahdollista, niin otan ensimmäiseksi kaikista maistiaiset ja toitotan ne suurella suullani ja netin välityksellä kaikella kansalla opiksi otettavaksi. Eihän opettaja voi olla koskaan väärässä ja jos sellaista yritetään todistaa,niin kysessä on kuulijan tai oppivaisen erehtynyt kuulo tai tajuaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti