keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Dieettipäivä 113


Tänään aurinko paistoi uimahallissa, eli kohta on narsissien aika!

Vain otetut lääkkeet tehoavat ja auttava, on vanha sanonta, jota itsekin olen aina sopivissa tilanteissa toistellut. Tämä pitää kirjaimellisesti kohdallani paikkansa juuri tänään. Olin näet kuntosalilla, ja kun homma sujui menestyksekkäästi ja pulssikin nousi, niin jouduin toteamaan, että aamun lääkkeet mm. beta-salpaajat olivat jääneet ottamatta.

Kuitenkin ensiksi on kiiruhdettava korjaamaan maanantai blogimerkintä 111. Olin silloinkin kuntosalilla, mutta jostain syystä olin omaksunut liian pröystäilevät tulokset. Tietenkin tarkastuslaskin nuo uudelleen ja ihan toisia lukujahan sieltä tuli. Maanantain uinti menetti 870 kilokaloria minästäni ja MET-pisteitä kaikkiaan 404. Maanantain yhteissaalis oli siis 1604kilokaloria ja 745 MET-pistettä. En siis mennyt maanantaina yli kahdentuhannen rajan.

Tarkastuslaskennan syynä oli tänäpäinen saavutukseni, joka oli kaikin puolin rankempi kuin maanantaina, mutta silti maanantain tehot olivat aiemmin suuremmat kuin tänään.

Vietin kokonaista neljä tuntia kuntosalilla ja uimahallissa. En ole koskaan voinut aiemmin edes kuvitella pystyväni moiseen suoritukseen. Ylitin siis itseni jo ajallisesti, saati että suoritukseni oli hurjasti ylitse tasoni. Kuntopyörää fillaroin tunti 20 minuuttia. Kaloreita onnistuin kuluttamaan suorituksen aikana 958 joka puolestaan antaa 440 MET-pistettä. Sykemittari ja Kuopion taulukko antoivat saman tuloksen.

Uimisessa meni hienosti, olihan vesi liukasta ja sain kokonaisen tunnin uida yksikseni. Se muuten oli mahtavaa luksusta, siitä minä todellakin nautin suunnattomasti. Kaloreita kului hienosti 1069ja tämä antoi saaliiksi 492 MET-pistettä. Matkaa kertyi 3,1 kilometriä ja aikaa kului kaksi tuntia ja kolme minuuttia.

Fillaroinnissa korkein syke oli noin 75 minuutin kohdalla ja uskomattomat 140 sykettä minuutissa. Alimmillaan sykkeeni oli 69 sekä uidessa että fillaroidessa. Uinninkin korkein syke oli 116. Sykkeen keskiarvot olivat fillarilla 104 ja uidessa 96. Mitä tulee harjoitusvastukseeni niin fillaroidessa se oli 5 eli sanallisesti mahtava ja 4,9 eli erittäin kehittävä. Ainoa ongelma lienee, että paino ei putoa toivotulla tavalla vaan läskit muuttuvat lihaksiksi. Olen havainnut että minulle on tullut ns. habaa eli muskeleita, ja jopa huolestuttaa vähäisessä määrin. Toisaalta, kyllähän jokaisesta pienestäkin asiasta minä saan kehitettyä itselleni murheen ja ongelman, jonka koko on aina ääretön.

Ja tänään meni rikki tuo mystinen uusi tuhatluku, sillä kaloreita kulutin koko kisassa 2027.Olen ylpeä itsestäni ja saavutuksestani. Samalla tuli saaliiksi 932 MET-pistettä eli koko viikon liikkumisen tarve yhdellä ja samalla kertaa.

Nyt on pistettävä mietintämyssyn alle oma kuntopyörän hankkiminen. Onko se järkevä ja kannatta investointi. Tuleeko sillä fillaroitus koko sijoitetun rahan edestä, sillä uimahallin ja kuntosalin yhteismaksu on meille vanhuksille todella edullinen. Kun fillarin pitäisi vielä olla kohtuullisen fiksu vekotin, niin siinä sitä pohdittavaa riittääkin. Vielä kun tulee kyse sijoituspaikasta, niin se lisää ongelmaa. Autotalli voisi olla eräs mahdollinen sijoituspaikka. Se tosin on täynnä jo tavaraa, pari fillariakin siellä on, mutta ehkä kuntopyörä vielä mahtuisi ilman auton poisajamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti