lauantai 11. helmikuuta 2012

Dieettipäivä 121


Tuolla nostetaan ja vedetään alas,
siis molempi parempi.


Lauantaina suurin osa suomalaisista on miljonäärejä, sillä kaikki odottavat onnen ja autuuden osuvan juuri omalle kohdalleen. Sitä suurempi tuo odotus ja voiton tunne on mitä enemmän rahaa on jaossa. Näin siis on massa tällä hetkellä tosi monta miljonääriä, vaan miten on kun koittaa iltanen ja kellon on yhdeksänsä lyönyt. Silloin meitä köyhiä ja kipeitä on muitakin kuin minä.

Tietenkin kipeyteni on monialaista, mutta nyt on hivenen kädet hellän arkoina. Olin näet kuntosalilla ja tein tavanomaisen 40 minuutin pyrähdyksen ja jopa tasolla 9 polkaisin jonkun matkaa. Mainittava on kuitenkin ns. yläselän taljan käyttäminen, eli tein sillä liikkeitä, joiden pitäisi vahvistaa käsien lihaksi. Jalat ovat melkoisen kovaa lihasta, joten pitää nyt vetää hihasta, ja jos ei ole kunnon lihaksi käsissä, niin miten kehtaan moista edes tehdä. En toki ole vielä kovin vakuuttunut siitä, että sopiiko tuo puhtaasi lihasten kehittämiseen tarkoitettu laitteisto minulle. Olin näet havaitsevinani jonkinmoista arkuutta sydämessäni. Moinen saa minut aina varovaiseksi. Onhan kyseessä liike, jossa käsiä käytetään paljon pään yläpuolella ja se saattaa olla minulle negatiivisia olotiloja tuottava toimenpide.

Tuolla työnnetään eteen ja vedetään taakse,
kaksisuuntaisuus on tehokasta..
Toisaalta en myöskään pidä noiden kuntosalilaitteiden aiheuttamasta metallin kolinasta. Kun aiemmin kävin Munkkiniemessä kuntosalilla, niin siellä olivat käytössä HURin laitteet, joista yritän pari demokuvaa laittaa tähän blogiin. Nuo laitteet toimivat paineilmalla ja ovat sivistyneen äänettömiä. Niihin voi yhdistää myös seurantakortin, joka antaa erikseen luettavaksi tiedon olon tietokoneelta ja voi siten seurata omaa kehitystään. Kuinka kaipaankaan Munkkiniemen FysioMaxen laitteita ja ilmapiiriä, silläaina paikalla päivystävät fysioterapeutit ohjasivat mielekkäällä tavalla tekemään harjoituksia. Korjasivat myös harjoittelija virheitä.

Kuten varmaan tuli selväksi, niin sain tänään aikaiseksi lähdön kuntoilemaan. Ensiksi oli matka fillaria polkemaan ja pitää muistaa että tuossa omassa fillarissa on maksimipaino 100, eli se ei siis ole tarkoitettu läskeille. Hommassa kulutin noin 611 kilokaloria ja sain MET-pisteitä 290. Sykettäkin oli ja mittari näytti 117/96/62. Eli kohtuullisella teholla mentiin. Alimmillaan tehot olivat noin 120 watin hujakoilla ja parhaimmillaan siinä meni 160 wattia eli rankan treeni fillarointimääritteet täyttyivät.

Otin sitten niitä metallikolisteluja eli hivenen ylävartaloa, eli halusin kehittää habaani. En muuten ole koskaan ennen edes ajatellut tuollaista kehittäväni, mutta kerta se ensimmäinen ja kaikkea on kokeltava ennen kuin täältä lähtee.

Saunan ja peseytymisen jälkeen, unohtamatta lepoa ja veryttelyä, meni jälleen uimaan. Ongelma olivat uimalasit, jotka muutaman ensimmäisen sadan metrin matkalla menivät koko ajan huuruun. Pitää ottaa käyttöön toiset lasit tai sitten huurtumista estävä suihke. Aikaa uimisessa meni 65 minuuttia ja matkaa tuli uitua 1,5 kilometriä. Toinen ongelma selvisi vasta kotona, sillä MemoryBelt ei ollu tallentanut yhtikäs mitään koko touhusta. Joudun toteamaan, että tuo laite on melkoisen epäluotettava. Mikä on mahdollinen syy moiseen. Kaloreitakului Kuopion laskuopin mukaan 551 ja MET-pisteitä kerättiin tuossa tilanteessa 260.

Näin päivän saaliiksi, ilman lottovoittoa, muodostuin 1162 kilokaloria ja MET-pisteitä sopisi koppaan yhteensä 550.

Eli ei mikään turha päivä laiskalle äijälle. Huomenna onkin ohjelmassa Etelä-Pohjanmaan vierailu eli saas nyt nährä ollaanko ihan yötä myöten eli yökylässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti