keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Dieettipäivä 132


Onnistuin tänäänkin, mutta vain osittain, sillä uinti jäi väliin. En vain yksinkertaisesti jaksanut ryhtyä polskimaan altaassa. Onneksi kuitenkin tuli fillaroitua kohtuullisesti. Eli fillaroinnin saalis oli 1098 kilokaloria ja sen antaa puolestaan 519 MET-minuttia. Eli meni onneksi tonnin raja rikki. Ei tarvitse pukeutua säkkiin ja ripotella päälle tuhkaa, vaan voin ylpeähkösti katsoa muita silmiin ja onnesta vienosti hymyillä.


Mutta päivän yllätys oli vastassa jo ulko-ovella. En siis kaatunut lumihankeen kuten eilen tein lähtiessäni uimahallilta. Kyseessä oli uinninvalvoja, joka innolla teippasi ulko-oveen mainosta tulevasta kisasta. Siis kyse on valtakunnallisesta, mutta myös hallikohtaisesta ja paikallisesta kisasta. Kolme vuotta sitten oli sarjani paras, vaan toissa vuonna en osallistunut kisaan erinäisten terveydellisten ongelmien tähden. Viime vuonna sarjat olivat muuttuneet ja muistaakseni sijoitun kolmanneksi miesten sarjassa. Olen siis todella tyytyväinen tuohon sijoitukseen.


Mutta miten toimisin tulevassa tämän vuoden kisassa? Osallistunko vai jätänkö moisen kisan väliin? Olisi mielenkiintoista saada tietää Hoikistamon läskiryhmän mielipide.


Asiassa on tietysti puolensa ja puolensa. Uintiaika on aina kaksi tuntia. Mahdollisuus uida samassa hallissa on siis kuutena päivänä viikossa. Itse uin rintauintia ja matkaa taittuu melko tarkalleen 25 metriä, eli altaan mitta, minuutissa. Se tekee tuhat metriä 40 minuutin aikana. Koska jostain kumman syystä kahdessa tunnissa on 3 neljänkymmenen minuutin jaksoa, niin siitä seuraa suurella todennäköisyydellä kolmen kilometrin uinti. Tietenkin on myös mahdollista, että opettelen uuden uintitavan ja onnistun suorittamaan vapaauinnin kaltaisen suorituksen. Se mahdollistaisi suuremman kilometrimäärä annetussa ajassa.


On tietysti muitakin seikkoja, jotka vaikuttavat asiaan. Kahden tunnin ja kolmen kilometrin rintauinti on vaan niin kova nakki – kuutena päivänä viikossa – vanhalle kaltaiselle äijälle, että kaikki muu kuntoilu tulee jäämään syrjään. En vaan varmasti jaksa suorittaa enempää, jos jaksan tuotakaan urakkaa tehdä.

Kisa alkaa 9. maaliskuuta ja päättyy pääsisäisen jälkeen 15. huhtikuuta. Laskeskelin, pääsiäisen kiinniolon huomioiden, mahdollisia suorituspäiviä, joita olisi 35. Tämä puolestaan tahtoo sanoa, että matkaa tulisi tehdä 105 kilometriä, jos omat laskelmani pitävät paikkansa. Taidan todella haukata liian suuren palan kakusta. Tämä selittää kaiken sen miksi olen lihava, eli haluan aina kaikkein suurimman palan kakusta!

3 kommenttia:

 1. Kisaan vaan Oscari! Me tsempataan sua taatusti tässä! Tulis jo maanantai! Mulla on muuten sun pullotkin vihdoin! :) Täällä on menty hyvällä mielellä ja kovalla treenillä! Tahtoo jo päästä ostamaan Slankaa, sillä olen mennyt vanhoilla jäljelläolevilla C:n pusseilla

  VastaaPoista
 2. , jotka ovat muuten blaah! Tsemppiä loppuviikkoon! :)

  VastaaPoista
 3. Täti Ope, ajatus osallistumisesta on ajatusmyssyssäni. Mutta kiitos jo nyt ilmaistusta tuestanne, sitä tarvitaan, sillä matka on pitkä ja karikkoinen. Jotensakin kummallisesti hallin uima-altaassa on moisia karikoitakin. Mistä ne muuten reitilleni aina ilmestyvät.

  Täytyy muuten opetella salaa kotioloissa juomaan niistä pulloista. Muuten olen veden kastelema koko äijä, jos menen fillaroimaan ilman opettelua. Kiitos kaunis jo etukäteen niistä pulloista.

  VastaaPoista