tiistai 28. helmikuuta 2012

Dieettipäivä 138


Preussin kuningas Fredrik II Suuri
soitaa huilulla barokkimusiikkia Basso continuon kanssa.

Olen ollut tänään kiltisti ja totellut täti Naapurin minulle, Annen myötävaikutuksella, antamaa ohjeistusta. En siis ole rynnännyt suin päin kuntosalille ja uimahallille.

Nyt kuitenkin kiirehdän suosittelemaan kolmiosaista hienoa TV-sarjaa, joka on toteutettu intohimoisesti ja asiaan todella hyvin paneutuen. Ohjelmasta on esitetty kaksi jaksoa ja kolmas lienee tulossa seuraavalla viikolla. Ensimmäinen osa on vielä katsottavissa noin kolmen viikon ajan, mutta kannattaa pitää kiirettä ja nauttia hienosta kuvallisesta kerronnasta, johon liittyy myös historiaa.

Kyseessä on nyt Areenassa esitettävä ”Se on barokkia” –sarja, ja sen löytää osoitteita: eis yksi http://areena.yle.fi/video/1311355467906 ja osa kaksi http://areena.yle.fi/video/1311959679915.
Itselleni tuo aikakausi on tullut erityisen tutuksi musiikin ansiosta, sillä ehdottomasti suurinta rakkauttani on barokkimusiikki. Miten useasti olen nähnytkään juuri barokkimusiikin keskittyvän elokuvan ”Tous les matins du monde” eli jotensakin ”Kaikki elämäni aamut” siis suomeksi.

Tämä elokuva kertoo kahden barokkisäveltäjän, melko tuntemattoman Sainte-Colomben ja hyvin tunnetun Marin Marais’n suhteesta ja heidän erilaista suhtautumistaan elämään ja taiteeseen. Saint-Colombe edustaa eräänlaista taiteen idealismia eli taitdetta taiteen vuoksi ja on siten eräänlainen uuden ajan airut. Marin Marais on perinteinen,jonkun palveluksessa  oleva ja mesenaatin kustaman taiteen edustaja.

Näiden kahden säveltäjän musiikit saavat elokuvan kautta uutta kansainvälistä huomiota. Musiikkitaustan elokuvaan on tuottanut Jordi Savall yhtyeineen. Marais’n ja Sainte-Colomben lisäksi elokuvassa kuului myös ranskalaisen François Couperinin ja Italialais-ranskalaisen Jean-Baptiste Lullyn musiikkia.

Toisaalta on tuntunut päivä hivenen hyödyttömältä. Kun olen helposti addiktoituva tyyppi, niin kerkesin tottumaan jo päivittäiseen rehkimiseen fillarilla istuen ja altaassa pulikoiden. Kun olen luvannut, niin lupaukseni takana seison tukevasti ja tyrnästi. Eivät ne kuntosali ja uima-allas mihinkään tuolta kylältä karkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti