torstai 9. helmikuuta 2012

Dieettipäivä 121

Tässä miljoossä syntyvät nämä blogiteksini.

Nyt on kulumassa kohden iltaansa melko tavanomainen päivä. Päivä sisälsi vain kuntopyörän hakemisen Lahdesta. Tosin itse en sitä voi kovin tehokkaasti hyödyntää, sillä siinä on vielä painorajana korkeintaan 100 kiloa. Minähän en ole vielä niin Oscari Olematon, että tuo painoraja ei ylittyisi. Mutta kokonaisuuden vanhimmalle jäsenelle se on ihan omiaan. Pyörässä näkee perusasiat ja mitäpä sitä muuta, sillä voin aivan hyvin käyttää omia mittareitani lisätietojen hankkimisessa.


Onneksi kunto ei ollut aivan kohdallaan, sillä sydämessä tuntui siltä, että siellä se proteesi on. Ja kun siltä tuntuu, ei se koske tai ole kivulias, niin tiedän olevani stressaantunut. Se ei ole koskaan mikään syy lähteä kovasti ponnistelemaan urheilun parissa. Kuitenkin päivä meni odotellessa perunoiden ja porkkanoiden tuojaa. Ostan näet tuotteet suoraan maanviljelijästä, jonka tuotteet ovat enemmän kuin loistavia. Valitettavasti kaikki punajuuret olivat loppuneet.  Enhän minä itselleni kymmeniä kiloja ostele, vaan olen lähettämässä tavaroita kananmunilla lisättynä Levin korpeen sisarelleni. Hänellä kun sairauksien vuoksi on melkoisen tiukka ruokavalio ja joutuu kaiken muun tekemisen ohessa ylläpitämään melkoista ruokahuoltoa kodissaan.


Tänään olen nauttinut Slanka-suklaasta, ja oikeastaan maistuu paremmalta kuin oikeata sulkaa. Itse laitoin tänäänkin kylmää vettä astiaan noin 6,5 desilitraa ja siihen pussillisen Slanka-suklaata. Se oli loistavan makuista ja helppoa juotavaa. Eli toimii hyvin yli kaksinkertaisen vesimäärän kanssa. Tavallinen juoppo voi siitä saada kaksikin päivittäistä annosta, eli yhteensä kolmesta pussista saa helposti kuusi tavanomaista annosta juotavaa.Olen varastellut vinkkejä miten tuota suklaajuomaa voi vielä varioida ja tehdä siitä monipuolisemman. Jos esimerkiksi juo yhdestä pussillisesta kaksi, niin voi tehdä eli tuunata niistä erilaisia. Eli siis:


Chili suklaa
Sekoita Slanka kylmään veteen ja lisää siihen haluamasi vahvuista chilijauhetta tai tuoretta chiliä mielesi mukainen määrä. Sekoita joukkoon hyvän ravistelun jälkeen jääpaloja ja mieluimmin jäämurskaa. Tarjoile itsellesi pitkästä lasista. Voit syödä pitkällä lusikalla jos käytän tavanomaista vesi/jauhe-suhdetta.


Kylmä suklaa

Sekoita kylmän veden ja suklaan joukoon jääpaloja ja sekoita tehokaasti vatkaimella tai sauvalla, jotta saat siitä kuohkean. Tämä maistuu suklaajäätelöltä ja suklaamousselta. Jos teet kovin nestenäistä  niin voit käyttää naummiseen paksua pilliä.


Kuuma sulkaa

Valmista Slanka-sulkaa veden kanssa ja lämmitä mikrossa tai liedellä. Alä kuitenkaan kuumenna yli 60 asteen.


Suklaa rommi

Laita muutama tippa rommia tai arrakkia valmiiseen juomaan ja sekoita. Voit taroilla juoman kylmänä tai kuumana.


Mokka suklaa

Sekoita Slanka-pirtelö, jossa 3 dl espresso kahvia tai 3 kupillista vettä + kylmäkuivattuina espressoa. 


Suklaamoussea ja turkkilainen jugurtti

Sekoita Slanka–suklaa ja jääpaloja 1,5-2 dl kylmää vettä. Siitä tulee silloin paksuhkoa. Tarjoile annos laittamalla pinnalle nokare turkkilaista jugurttia. San voit tehdä myös raejuuston kanssa.


CocaCola suklaa

Sekoita Slanka-suklaan noin 1 desilitraan vettä ja lisää siihen noin 2,5 dl kaloritonta pepsiä tai kokista. Annoksen voi nauttia pirtelönä pilliä käyttäen.


Appelsiini suklaa

Sekoita Slanka-suklaa ja lisää joukkoon tilkka puristettua appelsiinimehua ja hiukan raastettua kuorta.  Juoman voi tarjota kylmänä tai kuumana.


Mustikka suklaa

Sekoita mustikat ja Slanka-suklaa ja lisää vettä ja jäärouhetta. Pinnalle muutama kokonainen mustikka.


Vadelma suklaa

Sekoita vadelmat sekä Slanka-suklaa ja lisää vettä ja jäärouhetta Pinnalle muutama kokonainen vadelma.


Ja on niin hyvää, että ei sanotuksi saa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti