tiistai 7. helmikuuta 2012

Dieettipäivä 119


Kustaa Paturin itselleen rakentama kotitilan päärakennus 1800-luvun lopulla.

On se vaan niin uskomaton otus tuo ihminen. Se kun ei osaa edes peseytyä mennessään uimahallin altaaseen. Jouduin tänään keskeyttämään uintini, sillä olin jo saamassa pahan astmakohtauksen kun eräs nainen oli tullut vesijuoksemaan täydessä parfymitällingissään. Miksi varsinkin naisten pitää tulla uimahalliin niin viimeisen päälle laitettuina ja hajustettuina, että muut joutuvat keskeyttämään uintinsa. Tämäkin matami oli saanut ahdettua itseensä moisen määrän pahaa hajua. Varmaan hän itse kauniisti oletti ja uskoi omaavansa viehkeän kampauksen ja lempeän tuoksu. Pitäisi kehittää sellainen pesukatu kun on autoillakin, että uima-altaalle pääsisi vain voimakkaan suihkun kautta, sitä ei voisi mitenkään kiertää. Olen siis kiukkuinen kuin pieni polttiainen, tai oikeastaan olen vielä melko suuri polttiainen.

Nyt sitten kiukustumuksestä ja suuttumisesta oikeaan asiaan. Täti Opella sanoin, että tuolla ylhäällä on kuva erään teokseni kannesta, ja samaa henkilöä käsittelee väitöskirjani, jonka ohjaajana toimii dosentti Vesa Vares, on muuten pätevä kaveri ohjaajana, eli ohjaajan henkilöstä ja pätevyydestä ei homma voi olla kiinni. Mutta milloin se olisi ajankohtainen, siis ne vihreät kuulat. Ensinnäkin silloin ei voi käyttää Versacea, on vain pukeuduttava hännystakkiin ja otettava esille kaikki simsetit ja muut verkilöt moisen asusteen koristukseksi. Ja toiseksi täti Open pitää mahtua vielä silloinkin kesäiseen mekkoonsa, eli painonhallinnan on jatkuttava ja jatkuttava.

Nyt kun olen asettanut elämän arvot uuteen järjestykseen, niin tämä painonhallinta on priorisoitu ehdottomalle ensimmäiselle sijalle. Kaikki muu, jopa se Kustaa Paturi ovat saaneet siirtyä taustalle. Eli kunhan tästä paino vielä alenee ryhmän, Annen ja Slankan avulla, niin kyllä siitä väitöksestäkin tulee jotain. Tosin on tehtävä pieni varaus, jos näet pää kestää ja toimii niin se on silloin mahdollisuuksien rajoissa. Kaikkein vaikeinta on varmaan pään kestäminen, mutta varmaan Slanka ja te kaikki Oscarin naiset, suloiset ja ihnaiset, olette minua varmaan pään kestämisessä auttamassa.

Tänään nautin vielä perinteisen aamupuuroni puolukkasurvoksen kanssa, apuna oli iso mukillinen teetä ja iso lasillinen kaloritonta menua. Kyllä se maistui. Jos vaan saavat vähintään samanmoisen Slanka-puuron niin se on minulle ainakin onnellinen hetki. Mikäli Annen lupaukset pitävät paikkansa, kuten ne aina toki pitävät, niin kohta meillä on mahdollisuus maistella uutta puuroakin.

Tänään otin ensimmäisen oikean annokseni Slanka-tuotteita. Ajattelin aloittaa ihan reteesti ja valitsin  Tutti Futin. Ja kun olen täysin tumpelo jo noinkin pienessä asiassa kuin yhden pussin valinta, niin tietysti otin eri pussin kuin oilin aikonut. Ihmettelin väriä, joka ei ollut lainkaan sama kuin eilisissä testeissä, ei siis täti Naapurin puseron värinen ei laisinkaan. Ja kun aromikin oli erilainen ja sitten maku oli tietty tuttu, vaan ei suunnittelemani. Pussissa oli sitä kahvia, jota cappuccinoksi kutsutaan. No, ei se nyt niin pahaa ollut kuin elin maistoin, eli jotavaa se oli. En todellakaan ole tykästynyt kahvin maksuun, mutta joku toinen kafeisti pitää sitä kaikkein parhaana makuna. Siitä kyllä tuli hyvin mieleeni kaupoissa ja baareissa myytävä pieni kahvipullo, josta olen tilkan maistanut. Joten ei se voi huonoa olla kun sitä ihan oikeat ihmiset juovat. Minä ja täti Ope olemme erilaiset kun enne ole altistuneet moiselle kofeiinin heikkoudelle.

Olin kuitenkin tänään fillaroimassa, ja siinä meni 45 minuuttia. Kaloreita paloi 580 ja sykkeet sykyttivät 110/91/60. Kuopiolaisten MET-pisteitä kertyi 290. Mittariin tuli ns. ”matkaa” kaikkiaan 18,9 kilometriä. Olen tältä osin tyytyväinen itseeni.

Vaan sitten oli se uiminen. Tänään meni vain 15 minuuttia kun myrkkypommi iskeytyi uima-altaaseen. Jouduin keskeyttämään ja tekemään päätöksen että otanko kortisonia ja jatkan uimista vaiko jätän lääkkeen ottamisen ja samalla lopetan uimisen. Päätös oli vaikea, mutta kohdistui viimeiseen vaihtoehtoon. Muuten, oli joukossa muitakin, jotka totesivat madamen haisseen ihan valtavasti. Uimiseni kulutti kaloreita vain 128 ja MET-pisteitä kertyi vaivaiset 60. Ei ollut päivän saali kovin ihmeellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti