![]() |
Minäkö lihava eller läski? |
Suomen tasavalta saa maaliskuun alussa uuden presidentin,
joka valittiin tänään toisen kierroksen kansavallilla. Parhaat onnitteluni
menevät Sauli Niinistölle.
Enemmän kuin presidentin vaali kiinnostaa toki huominen
päivä. Kokoonnummehan huomenna Hoikistamoon Annen luokse Läskiakatemiaan
kokemaan ensimmäisen kosketuksemme slankaamiseen eli Slanka-tuotteiden
kokeiluun. Miellyttävää on Annen oma innokas asenne muutokseen ja uusiin
tuotteisiin. Ilmeisesti koko keskustelumme tulee pyörimään juuri Slankan
ympärillä. Olen vaan niin hurjasti töpinöissäni huomisen suhteen.
Tänään olen ajatellut käsitellä Helsingin Sanomien
artikkelia ”12 myyttiä laihduttamisesta”. Kolmas myytti artikkelin mukaan on
että ”Karppaus on vaarallista”.
Tämä on artikkelin asiantuntijoiden mukaan mahdollisesti
totta. Kun näet pitkään kestävään
karppaukseen voi liittyä terveysriskejä, varsinkin jos ruokavaliosta karsitaan
pois kaikki tai lähes kaikki hiilihydraatit.
Esimerkiksi hedelmien ja täysjyväviljän, josta saadaan runsaasti esim.
kuituja, voi johtaa siihen, että terveellisten ruoka-aineiden määrä
ruokavaliossa vähenee.
Ke hyöty mitä huonojen hiilihydraattien vähentämisestä
karppaamisella saadaan, niin se mitätöityy kun syödään entistä enemmän
eläinrasvoja. Tämä eläinrasvojen lisääminen johtaa puolestaan sydän- ja
verisuomisairauksien lisääntymiseen. Lisäksi ihmisten yleiselle hyvinvoinnille
on hyvä, että ihminen vähentää noin yleisesti sokerin, pullan ja vaalean leivän
syömistä.
Karppaaminen on kiistatta lyhyellä aikavälillä erinomaisen
tehokas tapa laihduttaa. leensä tulokset eivät ole pitkäaikaisia ja paino palaa
usein ennalleen. Dieettiä ei yleensä jakseta kovin pitkään jatkaa.
Myös jo sydän- ja verisuonisairaiden on keskusteltava
hoitavan lääkärin kanssa karppaamisesta. Tosin , voi olla melko varmaa, että
ko. sairauksia poteville ei lääkärit kovin helposti lupaa anna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti