sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Dieettipäivä 117


Minäkö lihava eller läski?

Suomen tasavalta saa maaliskuun alussa uuden presidentin, joka valittiin tänään toisen kierroksen kansavallilla. Parhaat onnitteluni menevät Sauli Niinistölle.

Enemmän kuin presidentin vaali kiinnostaa toki huominen päivä. Kokoonnummehan huomenna Hoikistamoon Annen luokse Läskiakatemiaan kokemaan ensimmäisen kosketuksemme slankaamiseen eli Slanka-tuotteiden kokeiluun. Miellyttävää on Annen oma innokas asenne muutokseen ja uusiin tuotteisiin. Ilmeisesti koko keskustelumme tulee pyörimään juuri Slankan ympärillä. Olen vaan niin hurjasti töpinöissäni huomisen suhteen.
Tänään olen ajatellut käsitellä Helsingin Sanomien artikkelia ”12 myyttiä laihduttamisesta”. Kolmas myytti artikkelin mukaan on että ”Karppaus on vaarallista”.

Tämä on artikkelin asiantuntijoiden mukaan mahdollisesti totta. Kun näet pitkään  kestävään karppaukseen voi liittyä terveysriskejä, varsinkin jos ruokavaliosta karsitaan pois kaikki tai lähes kaikki hiilihydraatit.  Esimerkiksi hedelmien ja täysjyväviljän, josta saadaan runsaasti esim. kuituja, voi johtaa siihen, että terveellisten ruoka-aineiden määrä ruokavaliossa vähenee.

Ke hyöty mitä huonojen hiilihydraattien vähentämisestä karppaamisella saadaan, niin se mitätöityy kun syödään entistä enemmän eläinrasvoja. Tämä eläinrasvojen lisääminen johtaa puolestaan sydän- ja verisuomisairauksien lisääntymiseen. Lisäksi ihmisten yleiselle hyvinvoinnille on hyvä, että ihminen vähentää noin yleisesti sokerin, pullan ja vaalean leivän syömistä.

Karppaaminen on kiistatta lyhyellä aikavälillä erinomaisen tehokas tapa laihduttaa. leensä tulokset eivät ole pitkäaikaisia ja paino palaa usein ennalleen. Dieettiä ei yleensä jakseta kovin pitkään jatkaa.

Myös jo sydän- ja verisuonisairaiden on keskusteltava hoitavan lääkärin kanssa karppaamisesta. Tosin , voi olla melko varmaa, että ko. sairauksia poteville ei lääkärit kovin helposti lupaa anna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti