torstai 16. helmikuuta 2012

Dieettipäivä 126


Ei se tosin näin vauhdikasta ollut - siis oma uintini!

Tämä päivä ei ainakaan toistaiseksi ole mennyt ihan harakoille. Olen jopa tehnyt jotain ja saanut aikaankin, vaan en kovin merkittävää suoritusta kuitenkaan. Nyt olen päättänyt kertoa omat suuret saavutukseni heti alkuun ja katsella muiden ilmeistä kun he lukevat näistä touhuistani.

Kävin siis kuntosalilla, joskin saatoin vain ajaa 20 minuuttia, sillä sen jälkeen alkoi huru-ukkojen salivaraus, tosin kyllä hyvällä syyllä voi lukea myös itsenikin tuohon joukkoon, vaan en ollut ilmoittautunut. Mutta jos tehokkaasti käyttää sen 20 minuuttia, niin sillä on todella hurja vaikutus. Pysäytin sykkeen mittauksen vasta 44 minuutin jälkeen, sillä niin kauan kesti palautumiseni.

Poljin 20minuuttia yli 160 watin teholla, eli vähintään kymmenen wattia kovemmalla rasituksella kuin Kuopion mittarit ovat ideaaliseksi kovaksi tehoksi osanneet laskea. Sainkin tuon tuokion kokonaiskulutukseksi kokonaista 675 kilokaloria, joka puolestaan merkitsee 308 MET-minuutin määrää.

Tietenkin olin myös uimassa ja siellä meni tavanomaisen tahtiin, eli kilometrillä kulutin aikaa 40 minuuttia. Ei se mitään pikauintia ollut, mutta olen saanut alkupotkuun lisää noin metrin verran ja siitä osaan olla ylpeä. Kuitenkin uimiseen meni tunti ja 25 minuuttia. Parin kilometrin matkan sain uitua ja kaloreita paloin siinä tohinassa 725 sekä MET-minuuttja kertyi 340.

Päivän kokonaissaalis oli siis melkoisen hieno eli 1382 kilokaloria ja 648 MET-minuuttia. Siis päivän saaliin katson onnistuneeksi.

Mutta toisaalta tuntuu tulevan pipi. Olen onnistuneesti säästynyt suuremmilta flunssilta ja muilta terveysongelmilta, mutta nyt on kurkku kipeä ja muutenkin tukkoinen olo. Se vaan on paha, jos vanhat merkit pitävät paikkansa, että kun loma alkaa, niin tulee pirunmoinen flunssa. Se on kuin vanhasta muistista, vaikka olenkin jo ikivanha eläkeläinen. Mutta toivottavasti saan jatkettua painonhallintaani, sillä usein juuri flunssa on toiminut tuon prosessin pysäyttäjänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti