sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Dieettipäivä 184


Jos jotain kaupunkia rakastan, niin se juuri tämä!
Tänään se sitten alkoi. Kysehän on tietenkin fillaroinnista à la naturelle eli luomupolkemisesta. Sain siis ilmaa eilisen päivän aikana renkaisiin ja nyt tein ensimmäisen varovaisen lenkin.
Eihän lenkki kovin pitkä ollut, vain noin 4,66 kilometriä. Aloitettava on kuitenkin varovasti, sillä eihän sitä koskaan osaa ennakolta sanoa millainen kunto juuri kyseisellä hetkellä on. Uuden ajohousut toimivat hyvin ja paikat eivät väsyneet tai hiertäneet. Se on aina hyvä merkki tulevalle fillarointikaudelle. Olisi vään pitänyt osaa useammat pyöräilyhousut kun ne ovat hyviksi osoittautuneet. Osin siis huippuhalvalla Lidlin kaupasta, ovathan sakut näet perinteistä fillarointikansaa.
Tietenkin joku on aina kiinnostunut numeroista. Aikaa pukeutumisesta riisumisen hetkeen meni tuohon 4,66 kilometrin matkaan 35 minuuttia. Eli aika vähän siitä jää itse fillarin kanssa vietetyksi ajaksi. Kaloreita paloi kuitenkin 364 kilokaloria ja harjoitusvaikutuskin oli 3,3 ja maksimi on 5. Keskisyke oli siis 97 per minuutti, minimi oli 48 per minuutti ja maksimissaan sydän tykitti 130 per minuutti. Ei paha, sillä keskiarvoa laskee tietysti pukeutuminen ja kengittyminen, joihin kulu 12 minuuttia alusta.
Muu osa päivästä on kulunut jo kertaalleen kustantajalle lähetetyn kirjan korjaamiseen. Avoisa kirjailija on näet todennut, joidenkin tekstin osien vaativan korjailuja ja paikkailua. Onneksi kyse on vain kirjan kansista. Tosin en tiedä miten kyseinen muutos voidaan tehdä, sillä tiedostot tuon teoksen suhteen ovat suljettu. Olen lähettänyt kyselyn kustantajalle, että mikä nyt neuvoksi! Toivottavasti he vastaat ja antavat mahdollisuuden korjausten tekemiseen.
Yleisesti voidaan sanoa, että tieteen tekeminen on vaikeaa, mutta vielä vaikeampaa ja hankalampaa on avustaa luovaa kirjoittajaa tämän tuon valmistumisprosessissa. Tämän olen saanut jälleen kerran kokea, mutta tuskin tämä kerta jäi edes viimeiseksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti