torstai 26. huhtikuuta 2012

Dieettipäivä 195

Hämeenlinnan Hallituskatu 14, Kauppatorin ylalaidassa ja noin  itsenäisyyden alkuajalta.
Tänään on ollut ehdottomasti mitäänsanomaton päivä pahimmillaan. En ole tehnyt mitään. Olen vaan ollut möllötellyt. En ole edes saanut luettua, enkä pahemmin kirjoitettua mitään. En saanut itseäni edes uimaan tai fillaroimaan. Siis mitäänsanomattomin päivä ikinä.
     Mutta, jotta kaikki ei meni ihan peffalleen, niin otetaan esiin taas kerran ne laihduttamisen myytit. Ne ovat vaan niin veikeitä ja kuinka helposti nuo myytit meitä läskejä vievätkään mennessään.

Myytti 7. Hedelmät lihottavat?
Peruste: Tutkimusten mukaan hedelmäsokeri on yhteydessä ylipainoon.
Totuus: Näissä amerikkalaisissa tutkimuksissa ei ole ollut kyse oikeuden hedelmien hedelmäsokerista, vaan fruktoosilla makeutetuista herkuista. Yhdysvalloissa vain alle viisi prosenttia hedelmäsokerista saadaan hedelmistä. Tulos on sama, kuin jos Suomessa todettaisiin, että sokeri, limut ja karkit lihottavat.
Myytti 8. Ruoan huolellinen pureskelu laihduttaa?
Peruste: Joidenkin näkemysten mukaan ruoan huolellinen pureskelu saataa vähentää syömistä joka 15 prosentti.
Totuus: Jotta pureskelusta olisi todellisuudessa mitään hyötyä, niin yhtä suullista pitäisi jauhaa jopa 25-40 kertaa. Yämä on todella oiva tapa saada ihminen tuntemaan itsensä tyhmäksi.
Myytti 9. Alkoholi lihottaa?
Peruste: Alkoholi sisältää paljon energiaa.
Totuus: Vasta suuret määrät alkoholia lihottavat. Alkoholin käsittely ihmisen elimistössä kuluttaa jopa 30 prosenttia sen sisältämästä energiasta. Onkin todettu, että alle kahden annoksen nauttiminen päivässä ei näytä vaikuttavan painoon. Mutta tissuttelulla saattaa olla muita vaikutuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti