lauantai 28. huhtikuuta 2012

Dieettipäivä 197

Pistetaan tähän tavoite. Tuollaiseksi pitää tuleman!
Normi päivä on ollut ja ilmojakin on pidellyt. Edelleenkin vallitseva olotila on uskomaton uupumus. En tiedä syytä moiseen ja ihmetystä se varmaan herättää jo lähiympäristössäkin. Mutta eiköhän tästä vielä nousta ja aloiteta uusi toimelias rytmi elämälle?

Tänään olen siis vain lämmitellyt eilisten tapahtumien jälkilöylyissä ja välillä vilvoitellut oman minäni haikeanmakoisissa ajatuksissa. Ehkä tuo alakulo kuitenkin johtuu pääsemättömyydestä Hoikistamon ryhmätapaamisiin. Maanantaina on vain punnitus ilman varsinaista tapaamista. Eli en varmaankaan ryhdy vielä polkemaan lähes 40 kilometrin matkaa Lopella ja takaisin. Onneksi olen vielä säilyttänyt edes jonkinmoisen tolkkuni.

Kaiken muun kurjuuden lisäksi olen lupautunut lähtemään viikoksi Levin korpeen. Olenhan siellä ollut viimeksi syyskuussa. Ehkä sisareni tajuaa ja toteaa tapahtuneen muutoksen minässäni?  Ei ehkä tarvitse paljon selitellä. Kuitenkin silloin jää taas yksi kokoontumiskerta väliin. Huomattavasti negatiivisemmin suhtaudun kesäkuun lopulla tapahtumaksi merkittyyn matkaan Inarinjärven porotilalle. Onhan siellä toki jo aiemmin näissä blogeissa vilahdellut korsu eli eräänlainen aittarakennus, käytettävissäni. En kuitenkaan ole moisesta tekemisestä viehättynyt.

Nyt jatketaan myyteistä ja tässä tulevat kole viimeisintä myyttiä.

Myytti 13. Lisä- ja keinomakeutusaineet lihottavat?

Peruste: Ylipainoiset käyttävät muita enemmän tuotteita, jotka sisältävät esimerkiksi natriumglutamaattia ja aspartaamia.
Totuus: Kyseiset aineet eivät ole lihomisen takana, vaan ylipainoisten ruokatottumukset ovat usein muutenkin pielessä. Kyseiset aineet eivät ole pääsäätöisesti aikuiselle ihmiselle vaarallisia, vaan pitää kysyä, että mihin esin natriumglutamaattia tarvitaan? Onhan nyt kaupoissa esim. luonnonmukainen uusi tehokas makeutusaine Stevia eli mihin aspartaamia enää tarvitaan keinotekoisena makeutusaineena.

Myytti 14. Maitotuotteet lihottavat?


Peruste: Matala insuliinitaso edistää rasvan palamista. Maitotuotteet nostavat insuliinitasoa nopeasti.
Totuus: Melkein mikä tahansa ruoka nostaa insuliinitasoa nopeasti, mutta enitensitä aiheuttavat ns. huonot hiilihydraatit, eivät niinkään maitotuotteet. Näitä huonoja hiilihydraatteja ovat mm. leipä, pasta, riisi ja tietenkin peruna.

Myytti 15. Rasva alkaa palaa vasta 20 minuutin liikkumisen jälkeen?

Peruste: Tämä perustuu vanhoihin, jo vääräksi todistettuihin ja monesti kumottuihin tutkimukssiin..
Totuus: Rasvaa palaa koko ajan olipa ihminen liikkeessä tai ei. Liikunnasta siis saa saman hyödyn, tuli se sitten yhdessä tunnin jaksossa tai viiden minuutin pätkissä vuorokauden aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti