maanantai 16. huhtikuuta 2012

Dieettipäivä 185


BikeBod by Suunto

Odotin, odotin ja odotin. Vaan ei avannut Anne Skypeään, eli en päässyt videoyhteyteen. Eli tänään olemme siis eläneet aivan tavallisen päivän. Hyvin vähän on ollut tapahtumia päivässä.
Tosin kävin kaupassa fillarilla, mutta ulkona oli niin kylmä, että korvat todella palelivat ja samalla koko pää. Ja kun en kivin halaja päätäni rasittaa, niin suuntasin matkan kauppaa kohden pienemmän peruslenkin myötä. Oli varusteena kypärä, jonka alle ei valitettavasti mahdu villamyssyä. Pää on tärkeä, ja kun sillä on ollut vaikeuksia seurata minääni, niin pidetään siis siitä huolta.
Tänään posti toi neurologin osaston loppuarvin. Siinä lopussa yksinkertaisesti todetaan: "Muuten verenpainelääkitys ensisijaisesti ilman beetasalpausta. Ajokielto 1 kuukausi 30.4. asti. Neurologian puolelle jatkokontrolleja ei sovita. Jatkossa verenpainetavoite alle 130/80. Kolesteroli alle 4,5, LDL alle 2.0. Normaalipainoon pyrkiminen.
Eli siinä se. Normaalipainoon on pyrittävä. Kiltisti ne sen paperilla sanovat. Mutta nuo muutkin tavoitteet ovat rajuja. ei toki kokonaiskolesterolin määrä, mutta se LDL-kolesterolin määrä elle 2.0 on kova tavoite. Siinä auttaa vain laihduttaminen kuten poppamies kertoi. Rasvaa omasta minästä pois ja siten voi tavoittaa vielä paremman LDL-lukeman.
Lintsasin myös uimahalliin menosta. Ja se on jo vakavampi lintsaaminen. Ehkä aristelin mennä katsomaan lauantaina päättyneen kisan hallikohtaisia tuloksia. Ehkä olen menettänyt toisen sijan koko uimareiden kisassa näiden sairaalajuttujeni tähden. Muutenkin tunnen itseni hivenen invalidiksi kun en pääse autolla ajamaan. Ihminen on kuin häkkiin suljettu, varsinkin näin maaseudulla asuvana. Eli jos ei ole autoa niin et mihinkään oikeastaan mene.
Nyt pitäisi saada asettua fillariin Suunnon valmistama BikeBod, eli laite joka yhdessä rannetietokoneen kanssa tarkkailee sydämen toimintojen lisäksi pyöräiltyä nopeutta, matkaa ja kaikkea noihin asioihin liittyvää dataa. Olen siis aiempaa enemmän vakuuttunut siitä, että minun täytyy ehdottomasti seurata oman elimistöni toimintoja. Vain siten voi ennakoida mahdollisia alkavia ongelmia minässäni.

 

1 kommentti:

  1. Annella oli unohtunut kone kotiin... Höh. :( Mutta olin paikalla ja myös täti Köksä uusine tipunkeltaisine housuineen! :) Tästä taas uuteen nousuun! Vähän tuli pääsiäisenä lusmuiltua. Toivottavasti olet ensiviikolla linjoilla tai livenä vielä parempi! Tsemppiä!

    VastaaPoista