tiistai 24. huhtikuuta 2012

Dieettipäivä 193


Hämeenlinnan Magnus von Wrightin kuvaamana 1800-luvun lopulla.
Oletin jo, että tänään ei blogia saada aikaiseksi, sillä Elisan yhteys on pätkinyt ja ollut poissa pitkiä toveja tänä iltana. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Elisa ei olekaan tehnyt konkurssia vaan jatkaa toimintaansa ja minä saan satuilla koko kansakunnalle ja oikeastaan koko maailmalle.
Ensiksi pitää sanoa kiitos kaunis täti Köksälle, joka toi minulle tänään muonitusta uimahallille, jossa meille oli tapaaminen. On se vaan ihanaa kun on hienoja ystäviä, jotka pitävät huolen tällaisen vanhan ruppanan hyvinvoinnista. Eli tässä menee nöyrä kiitollisuudentunne valkoisen Kansanauton kuljettajalle.
Kun tapaaminen oli uimahallilla, niin tietenkin kokeilin mahdollisuutta uimisiin. Ja nyt varmistui toinen sijani kaikkien uimareiden joukossa, siis oman uimahallin osalta. Ensimmäiseksi sijoittunut torpedo ui kaksi kertaa enemmän kuin minä. En siis mitenkään kykene kilpailemaan hänen kanssaan, en edes moista yritä.
Vesi oli hallin altaassa märkää, vaan ei ollut vesi kovin luikasta ja luistavaa. Joten uiminen takkuilin melkoisesti. Sain kuitenkin aikaiseksi jotakin eli yksi kokonainen kilometri meni aikaan 36 minuuttia. Kun vielä kävelin mennen tullen kotoa hallille, niin kaikkiaan kulutin energiaa lähes 700 kilokaloria.
Nyt kuitenkin tuntuu uhkaavalta, sillä yhteys nettiin temppuilee jälleen. Saas nähdä miten tämän tekstin käy?
Myytti 4. Etelänmatkalla laihtuu?
Peruste: Helteellä ei ruoka maistu ja näin laihtuu.
Totuus: Tämän myytin vaikutus on korkeintaan lyhytaikainen. Kaikkeen ihminen tottuu, myös kuumalla syömiseen, ja itse olen todennut, että kyseessä on kesäillan paras nautinto, eli pitkä ruokailutauko, jonka aikana mässätään oikein kunnolla. Maailman painavimmat kansat löytyvät Tyynenmeren saarivaltioista.

Myytti 5. Rasvaimulla laihtuu?
Peruste: Rasvakudosta poistetaan muutamia kiloja, lopullisesti.
Totuus: Suurin osa tuosta poistetusta rasvasta tulee takaisin jo puolen vuoden sisällä, ellei ihminen samalla tee ja kykene tekemään pysyviä muutoksia elintapoihin. Läskit eivät kuitenkaan välttämättä palaa sinne, mistä ne on poistettu, vaan yleensä mahaan. Siksi voidaan pitää osittain totena sanontaa, että läskit ovat ikuisia.

6. Vaihda kevytmaito rasvattomaan, ja laihdut kaksi kiloa vuodessa?
Peruste: Pienilläkin valinnoilla voi pienentää henkilökohtaista energiansaantiaan.
Totuus: Tosin yhdellä pienellä muutoksella ei ole käytännön merkitystä. Keholla kun on tapana kompensoida muutaman kymmenen kilokalorin erot energiansaannissa. Yleensä syöminen lisääntyy huomaamatta jossain toisessa kohdassa ja niin saattaa muutos aiheuttaa jopa lisäkilojen tulemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti