torstai 3. toukokuuta 2012

Dieettipäivä 202

Yhtiö, jonka koneita en käyttäisi, vaikka olisin langanlaiha!
Mennen kuukauden viimeisimpinä päivinä ilmestyi nettilehti Uuden Suomen puheenvuorossa kirjoitus ”Rumat roviolle – täydellisyys rulettaa!”, jonka tekijä on Thomas Elfgren, taitaa olla muistaakseni ihan keskusrikospoliisin henkilökuntaa.  Kirjoitukseen tuli lähes puolensataa kommenttia. Se on jopa kohtuullisen runsas kommenttien määrä.
Thomas aloittaa kirjoituksena iskevästä: ” Läskit ja muut lihavat aiheuttavat lentoyhtiöille lisäkuluja ja hoikille haittaa ahtaissa tiloissa.”  Kirjoittajan mukaan australialainen kansainvälinen lentoyhtiö Quantas, joka muuten ei ole kovin tunnettu luotettavuudestaan, on päätynyt omissa laskelmissaan siihen lopputulokseen, että lihavien ihmisten pitäisi maksaa 12 euron lisämaksu läskeistään ja laihoille annettaisiin samansuuruinen alennus.
Kirjoittaja, joka on itse hoikaksi tunnettu henkilö, kritisoi printtimediaa ja samalla voimakkaasti myös sähköistä mediaa raflaavista otsikoista, jotka koskevat läskejä ja läskien omistajia. Ihmisten syyllistäminen ja heidän eriarvoisuutensa korostaminen on kirjoittajan mielestä negatiivistä. Lihavilla on useinkin tietoisuus omasta ongelmastaan ja useat yrittävät taistella ongelmansa voittamiseksi mitä erilaisimmin keinoin. Itse olen valinnut, vaikka keskeytys on ollut aivan liian pitkä ja sen aikaiset tulokset ovat olleet olemattomia, ryhmäterapian eli toimimisen vertaistukiryhmässä, jolla on mahtava vetäjä. Lisäksi on käytössä olleet Slanka-tuotteet, joiden avulla olemme opetelleen painonhallintaan, eli slankaamista.
Elfgren toteaa kirjoituksen loppupuolella nykyisen ajan suhtautuvat kaikesta huolimatta hyvin nurjasti erilaisuuteen: ”Vartokaa homot, hurrit, rumat, tyhmät, haisevat, juntit ja köyhät! Pian on teidän vuoronne. Siis meidän.”  Uskeisin, että jokainen meistä voi identifioida itsensä aikakin yhteen noista ryhmistä, vaikka siinä ei läskejä mainittukaan.
Ei siis ihme, että suuri perheemme, poislukien istuvan presidentin hyvät henkilökohtaiset ystävät, tuki voimakkaasti Pekka Haaviston valintaa toisella kierroksella. Olin enemmän kuin tyytyväinen kun nuoret lähes järjestään ilmoittivat kannattavansa juuri Haavistoa, koska se toisia uskoa suvaitsevaisuuteen. Ehkä se koitui jopa Pekan tappioksi – kuka sen tietää?

Kirjoituksen kommenteissa otettiin kantaa kovasti puolesta ja vastaan, mutta selkeä enemmistä tuntui olevan kirjoittajan kanssa samanmielinen. Mikä sekään ei ole paha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti