sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Dieettipäivä 212


Ruusu äideille! Tämä ruusu annettiin omalle äidilleni.
Tänään on äitienpäivä ja oheinen ruusu kaikille äideille, varsinkin  Slanka-äideille ja painonsa kanssa kamppaileville äideille.

Muuten on ollut tavallinen päivä. Sain kokeilla – vihdoinkin kun on ajolupa – pikkuveljen uutta ja tosi tyyristä Audi Q5-autoa. Siihen pääsi huomattavasti helpommin sisään kuin hänen entiseen Audiinsa, joka oli A4 quatro turboja ties mitä muuta. Ehkä osasyynä oli myös se, että olen mitoiltani vähäisempi kuin ennen. Oli niin vaan vaikeata päästä sisään niihin kuppi-istuimiin siinä edellisessä autossa!
Olin fillaroimassa. Jotenkin tuntuu vain ihmeelliseltä, että missä tahansa pyöräilenkin, ja mihin suuntaan hyvänsä, niin aina on vastatuuli. Oli sitten ylämäki tai alamäki, tasaista tai ihan mitä vaan, tuuli tulee aina edestä eikä koskaan takaa. Mistä muuten moinen johtuu?
Pyöräiltyä tuli 13,38 kilometriä, jonka ilmoitti Nokian Lumian SportTracker. Aikaa kului 49 minuuttia eli keskinopeudeksi sama laite laski 16,4 kilometriä tunnissa.. Mielestäni se on hyvä saavutus kun en suinkaan ajanut koko aikaa pikitiellä vaan pienillä sorateilläkin tuli sompailtua, tai oikeastaan tankoiltua.
Sama kännykkäohjelma ilmoitti saaliiksi 685 kilokaloria, joka on taas lähes yhteensopivat Kuopion setien tekemän EnergyNet-ohjelman antaman tuloksen kanssa. Nuo Kuopion sedät antavat. kuitenkin minulle 300 Met-minuuttia. En ole vielä sairaalan jälkeen varmaankaan yhtenäkään viikkona suoriutumaan kunnolla viikoittaisesta 1000 Met-minuutin vaateesta. Pitää ryhdistäytyä eli olla saamatta TIA-kohtauksia ja/tai kaatumatta fillarilla.
Huomenissa on luvassa mielenkiintoista tapahtumaa. Tietenkin pääsen osallistumaan kaivattuun Hoikistamon tapaamiseen. Se on tietty enemmän kuin kaivattua ja tärkeätä. Huomenna myöskin minuun asennetaan sellainen rekisteröintilaite, joka tarkasti tallentaa sydämeni sykkeen vähintään vuorokauden ajalta. Se on melkoisen painava laite, mutta muistaakseni hyvin tarkka ilmaisussaan. Sellainen on minulla sydämen proteesin laittamisen jälkeen muutaman päivän ajan. Saatiin hyvää dataa sydämen toiminnasta. Minulla kun lienee liian harvaan, joskin voimakkaasti, sykkivä sydän. Lepopulssi on noin 30 ja jo kohtuullisen rasituksen aikana se koheaa voin noin 40-45 sykkeen tasolle. Kun vielä tuo Suunnon MemoryBelt oikuttelee todella rajusti, ei suostunut tänäänkään mittaamaan yhtikäs mitään. Pysyi ihan vaitonaisena koko fillaroinnistani.
Fillaritripin loppuvaiheessa tuli täti Lähinaapuri vastaan perheensä kanssa. Morjestimme tietty, mutta olin liian läkähdyksissäni keskustelemaan tai puhumaan mitään vakavampaa. On ollut ikävä täti Lähinaapuria, kun hän on ollut poissa yhteisistä tapaamisistamme. Kuitenkin hän näytti hyvinvoipalta, ja se nyt ei tässä tarkoita verevää, punakkaa ja tukevaa.
Mutta kun huomenissa saadaan nähdä miten homma menee, niin ollaan taas entistä viisaampia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti