sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Dieettipäivä 205

Ennen ja jälkeen, siis sama mies!
Mutta me tiedämme, että totuudesta ja elämän tarkoituksesta ei voi oikein puhua millään kielellä, ei millään sanoilla, että meidän viisautemme päättyy vaikenemiseen. Wovon man nicht sprechen kann, davon muss man schweigen (Mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava [Ludwig Wittgenstein]). Ehkä mieli on siinä, että oppisimme vaikenemaan, ymmärtämään vaikenemista, ymmärtämään, kuulemaan ja näkemään hiljaisuuden, varjelemaan itseämme ja muita hukkumasta meteliin, jota maailma on ääriään myöten täynnä, varjelemaan siltaa maailman melun ja hiljaisuuden välillä, joka ei ole tästä maailmasta. 

Näin kirjoittaa virolainen kirjailija ja ajattelija Jaan Kaplinski esseekirjassaan Titanic, joka julkaistiin suomeksi jo vuonna 1995.  En edes tiedä miksi halusin juuri tänään valita tuon sitaatin ja juuri tuosta kirjasta. Olen juuri seuraamassa Ranskan presidentinvaalien lopputulosta, joka selvisi vajaat puoli tuntia sitten. On vaan niin hienoa kuunnella ja nauttia kuulemastaan. Miksi me emme osaa käyttää kaunista omaa kieltämme yhtä tyylikkäästi kuin nuo gallialaiset käyttävät omaansa? Kuitenkin hävinnyt Sarkozy uskaltaa näyttä tunteensa ja oikeastaan itkeä kertoessaan häviöstään ja sen aiheuttamista tunteista.

Kuitenkin piti puhumani laihduttamisesta, eikä korkeafutuurista ja siihen liittyvistä hienoista ajatuksista. 

Ensinnäkin tein pitkästä aikaa urheilusuorituksen. Olin pienellä pyöräretkellä, jonka matkaksi tuli 10,1 kilometriä, aikaa kului 54 minuuttia, johon sisältyi käynti kaupassa, ja kaloreita onnistuin kuluttamaan 729 sekä saaliiksi sain 327 MET-minuuttia. Ihan kiva on tulos tuuliselle päivälle. Huomenna yritän mennä ainakin uimaan.  

Mielenkiintoinen on kysymys laihtumisen keinoista. Itse olen tiukka militantti Slanka-tuotteiden puolesta ja intohimoinen slankkaaja, mutta kyllä me näemme monia erilaisia yrityksiä antaa ihmisille kuva helposta laihtumisesta ja ponnistelujen tarpeettomuudesta. Kuitenkin laihtuminen on vaikeaa ja oikotietä onneen ei ole eikä tule olemaankaan.  

Erääsä blogissa, siis amerikkalaisessa, tuotiin esille Videon, joka todistaa miten laihduttamiseen tarkoitettujen  laitteiden mainoksissa valehdellaan. Mutta lainataan tekstiä: 

Television ostoskanavat kaupittelevat kuntoilulaitteita, joiden avulla katsojan luvataan saavuttavan täydellisesti treenatun vartalon. Usein mainoksiin on liitetty ennen ja jälkeen -kuvia, jotka todistavat hurjan muodonmuutoksen. 

Yhdysvaltalainen bloggari Furious Pete halusi todistaa, että mainoksien esittelemä muodonmuutos on mahdollista vain viidessä tunnissa. Tosin Pete teki sen toisinpäin: pyykkilautavatsa muuttui pömppömahaksi.

Peterin mukaan mainoksissa poseeraavat jo valmiiksi treenatut henkilöt, jotka eivät ole alunperinkään ole ruipeloita.

Homma toimii näin: ensin otetaan after-kuva, jota varten lihakset "pumpataan täyteen" salilla ja vartalo öljytään. Viimeistely hoituu kuvankäsittelyllä, jolla piirretään varjoja lihaksiin, jotta ne näyttäisivät suuremmalta.  

Before-kuvaa varten Peter nauttii runsaasti hiilihydraatteja, soodajuomia ja maitoa, jotta maha saadaan mahdollisimman turvonneen näköiseksi. Ja muodonmuutos on valmis!

Kuva tuosta videosta, joka valehtelee.

Ja vielä Jaan Kaplinskia samasta kirjasta:  ”Vapautta on ylipäätään vaikea nähdä ja tajuta, se on kuin ilma jota hengität tai veren virtaaminen omassa suonistossa”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti