lauantai 19. toukokuuta 2012

Dieettipäivä 218

van Gogh, hänen kuvansa omasta huoneestaan Arlesissa.
Perillä välietapissamme motellissa Oulun paikkeilla n. klo 21:50. Mitkään välineet eivät tahdo toimia toivomallani tavalla. Ehkä huomenissa enemmän.


Nyt klo 22:24 sain jonkin asteisen nettiyhteyden  tietokoneella. Hitaasti toimii ja vaati melkoista asennusleikkiä. Sitä se on kun tottuu pelaamaan nopealla kaapeliyhteydellä ja langattomalla verkolla, joka kattaa koko asunnon. Mutta edellinen teksti kirjoitettiin Lumialla, jonka senkin olin onnistunut sössimään. En saanut koko päivänä navigaattoria toimimaan, onneksi olin katsonut netistä ja kartasta paikan tarkan sijainnin. Osasin perille ihan suorilla. En pidä tekstin kirjoittamisesta kännyllä, en minkäänmoisella ja en edes tekstiviestin lähettämisestä ole innostunut.


Aamupäivä meni siis matkavalmisteluissa. Lihapiirakoita haettiin ja kaikkea muutakin sössittiin. Kaikeksi onneksi veljeni tuoma Juhani Palmun taulu oli juuri oikeanlainen. Lahjan antaja, eli setä Rekka, oli tyytyväinen ja lahjan saaja eli hänen äitinsä, joka viettää tasavuotisia synttäreitä, oli enemmän kuin onnellinen. Kaikki toimi paremmin kuin ajatus ja yhteensattumat koko touhussa olivat uskomattomat. Kaiken lisäksi setä veljenpoikani toimi välittäjänä koko touhussa.Minä tietenkin saan hommastabonukset.Siis kyseessä oli eri veljeni poika kuin hän, joka taulun toi. Tämä täsmennyksenä.


Parolasta lähdimme Laitikkalaan Pälkäneelle, jossa vietetiin tauluntuojan vävyn synttäreitä. Salaattipöytä oli todella monipuolinen ja vain maistoin pääruokana ollutta kinkkukiusausta todella pienen nokareen verran. Pitää todeta, että veljentytär osaa hommansa. Kakuissa hän on mestari.


Laitikkalassa jätimme juhlat kesken, emme edes päässeet kakkukahviin saakka. Tie näet kutsui ja edessä oli vanhukselle vaativa matka. Onneksi olimme jo edeltäkäsin varaneet tämän Motellin kaksi huonetta  Ei tämä tähdillä pröystäile, mutta siisti ja ihan normi paikka tämä on. Ei ne viiden tähden hotellitkaan niin kovin ihmeellisia ole niiden tavallisten huoneiden osalta. Yleiset tilat ovat ylelliset ja tietenkin hienoimmat sviitit ovat samaa tasoa. Kansa asuu aina tavallisissa ja tavallisesti.


Huomenna käydään pikaisesti tutustumassa Ouluun. Itse kaupungista emme tiedä mitään, sillä moottoritie menee keskustan ohitse ja korkeintaan poikkeamma yleensä syömässä Zeppelinissä. Nyt otetaan Slankaa ja slankataan, ei muuten tee edes mieli kebabravintolaan tai hampurilaisravintolaan.


Kirjoitusvirheita vuolimmatta, huomenna jatketaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti