lauantai 26. toukokuuta 2012

Dieettipäivä 225


Alatalon julkisivu Ounasjoelle,mukana kaksi Jarkko Peltosen maalausta.
Tänään on harjoitettu hyötyliikuntaa. On näet kannettu sahattuja ja halkaistuja koivuklapeja liiteriin, suojaan kevään sateilta ja kesän pahoilta voimilta. On muuten ollut raskasta. Kun porukat lainasivat näet mönkijää vieraille ja nyt pitää kansaa sylikeinoilla kaikki puut tuonne liiterin puolelle ja kantomatkaakin on noin 40 metriä. Mönkijässä oli ollut peräkärryt, joilla matkan olisi voinut taittaa aivan mainiosti. Ei se paljon ole, mutta on liiterin oviaukko on tehty lappalaisten mittojen mukaan, siis pirun kapeaksi ja todella matalaksi, niin on sitä päätä kolhittu useamman kerran oviaukosta kuljettaessa.

Paikallisessa vedessä pitäisi oleman runsaasti mineraaleja, siis erilaisia ja monen moisia. Ei toki ole vielä selvitetty ja analysoitu mitä mineraaleja juuri tämän kiinteistö veri meillä antaa. Mutta mielenkiintoinen kokemus ja teepussi. Kun keitän veden ja kaadan se teepussin päälle, en jaksa aina kokata oikeaa haudutettua teetä, niin aromit ja vri liukenevat todella nopeasti teeveteen. Siellä sivistyksen parissa sen teen muotoutuminen kestää huomattavasti pidempään ja siitä ei edes tule saman makuista. Mielenkiintoisia asioita on maailma täynnä.

Tänään otin myös pienen lomapaussin, sillä lähdin aivan yksin katselemaan Levin kasvojen muutoksia. Tietenkin Utsuvaarassa kävin eli eräänlaisessa Levi-tunturin pohjoisella rinteellä. Sieltä on todella mahtavat näkymät ja rakennuskanta on sen mukaista. Voi vain todeta, että rahaa on kelomökkeihin poltettu. Jos nyt mökki-käsitettä voi niistä murjuista edes käyttää. En huomannut ottaa taloista kuvia, mutta ehkä vielä ehdin moisenkin tekemään huomisen aikana. Olemme suunnitelleet lähtöä tulevana maanantaina kohden etelää, mutta matka vie pohjanmaan kautta sillä autossa on kahden eri yrityksen kirjanpidon mappeja ja niitä on muuta kymmenen. En taida ehtiä tulevan maanantain tukiryhmän tapaamiseen. Se on enemmän kuin harmillista, tulee taas liian monta viikkoa ilman tukiryhmää ja teamleaderia Annea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti