perjantai 11. toukokuuta 2012

Dieettipäivä 210


Baltimoressa sijaitseva George Peabody Library.
Tänään oli Ui kesäksi kuntoon -kisan uimahallikohtainen palkintojenjako. Sijoituin tuossa kisassa siis toiseksi yleisessä ja yhtäläisessä uimareiden sarjassa. Toinen sarja käsitti vesijuoksijat ja –jumppaajat. En olisi edes saattanut tavoitella ensimmäistä sijaa, sillä voiton vei nuori, lukion ekalla luokalla oleva hieno nuorukainen, joka on kuin torpedo. Hän ui tyylipuhtaasti ja todella hienosti. Koulukin menee hyvin. Eli kaverissa on ainesta vaikka mihin.

Palkinnoksi olisin saanut myös T-paidan, mutta sellainen minulla jo on. Se muuten on todella karmea tumman pinkin värinen. Sillä kyllä erottuu joukosta jos vain on tarvis ja halu moiseen. Valitsin kuitenkin askelmittarin, sellaistahan minulla ei vielä ole. No, ei se mikään ihmeellinen ole ja varmasti vaikea käyttää kuten yleensä kaikki laitteet, jotka minulle tulevat tilaamatta ja pyytämättä. No, on ne tilatutkin vaikeita käyttää – se täytyy toki myöntää.

Tilaisuus oli kaikkineen todella kiva ja kun tunsimme jo kaikki toisemme ennestään, niin olimme tavallaan ihan perhejuhlassa. Uimahalli, siis tämän pienen kylän paras kunnallinen tarjonta, on oivallinen paikka sosiaalisten suhteiden kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

Alkoi illansuussa jopa sataan. Vaikka päivä oli muuten lämpöinen ja juuri sopiva fillaroinnille. Lähdin matkaan siis liian myöhään. Ja taaskaan eivät Suunnon mittarit toimineen. Nyt asian pelasti Nokian Lumiassa oleva Sport Tracker joka osoitti hyvän toimintansa. Kännykän ohjelmat seuraa reittiäni ja kertoo sen jäljestäpäin kartalla. Mutta se tietää paljon muutakin, esimerkiksi vauhdin, keskinopeuden, käytetyn ajan ja kulutetut kalorit.

Tänään käytin fillarointiin, oli pituudeltaan 9,534 kilometriä, aikaa 35 minuuttia ja matka kulutti 554 kilokaloria. Ehkä ohjelma on tehty yhteistyössä Kuopion yliopiston tutkijoiden kanssa, sillä kun kävin netissä laskemassa samoin tiedoin, niin kalori kulutukseksi tuli 557 kilokaloria. Siis yllättävän tarkasti tuo Sport Tracker tiesi jopa kalorien kulutukseni? Mutta Kuopion poikien laite antoi saaliiksi myös 270 MET-minuuttia. Sitä ei tuo Lumian ohjelma toki osannut kertoa. Keskinopeus sijoittui tuossa fillaroinnissa sinne 17 km/h paikkeille. Ei paha. Olisin toki enemmänkin kuluttanut kaloreita, vaan säde yllätti ja kun en pidä lasien sumentumisesta, niin tavallaan keskeytin lenkin – oli vähän harmi moinen tekoni.

Huomenna mennään, ei siis Korkeasaareen, vaan Raisioon. Haetaan keittiökalusteita veljenpojan taloon. Käytettyjä ja vähän vanhempia, sillä hän haluaa vanhaa tunnelmaa vanhaan taloon. Muuten ne maksoivat Huuto.netissä 0.40 euroa, siis koko keittiö. Tietenkin lisäksi tulevat hakemisen kustannukset, mutta tila-autolla ja peräkärryllä homma varmaan hoituu mainiosti. Lähden mukaan repsikaksi, kuten olen aiemminkin tehnyt. Homma siis on tuttua ja aiemmin koettua. Ne kaapistot tulevat talon entisen navetan maitohuoneeseen, josta tehdään ylimääräinen kodinhoitotila.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti