maanantai 21. toukokuuta 2012

Dieettipäivä 220


Alatalo, kolme tasoa, piippu ja piipun silenterihattu.

Tänään ensimmäinen kokonainen päivä täällä Levin korvessa. Kaunis päivä on ollut, joskin tuuli on ollut purevan kylmä. Tulva ei ole onnistunut sulkemaan liikennettä eli se ei ole noussut Köngäksen kylän ja tämän oman paikkamme (noin 5 kilometriä) väliselle tielle. Oikeastaan vesi on jopa hieman laskenut tällä Köngäksen kosken yläpuolella. Kittilän kirkonkylässä eli tuolla alempana Ounasjoen varrella tulvavaara vielä on olemassa. Ainakin poliisilaitoksen, jossa tänään kävimme, hälytysvalmiudessa olevat kaverit moisen kertoivat. Valitettavasti en osaa videoida tämän melko matalan koskikohdan joen juoksua, se on vaan todella nopeata.

Pitää yrittää opetella ensinnäkin kaikki se miten kuvaan Lumiallani videon ja toiseksi miten tallenan kyseisen videon tänne blogiini. On siis tiedossa mielenkiintoisia haasteita.

Olin tänään kuntoilemassa ja millaisella tavalla. Varusteena olivat kävelysauvat ja painavat Nokian kumisaappaat, olivat muuten hyvät mutta raskaat kävellä. Reitti oli kuitenkin sen verran kostea, että saappaita tarvittiin. Tuo reittini näet kulki osittain niityillä ja pelloilla, jotka ovat vielä erinomaisen kosteita.

Lenkki kesti 47 minuuttia ja matkaa tehtiin saappaissa rämpien ja sauvoilla avittaen noin 4,12 kilometriä. Kuopion poikien mukaan kaloreita olisin saalistanut 548 kilokaloria, joka puolestaan tarkoittaa ansaituksi 236 MET-minuuttia. Suunnon Movecount-tiedosto netissä toimii niin hitaasti, että se ei onnitunnut avaamaan itseään näillä nopeuksilla. Täällä korven kätköissä ei edes kännykkä toimi kunnolla, saati 3G on aivan tuntematon asia. Tuolla Sirkan kylässä eli Levilla toki toimii nettkin 100 megan ominaisuudella ja kaikki muutkin hienoudet. Mutta eiköhän nuo kalorien tiedot ole noin suunnilleen saman suuntaisia. Toisaalta, mitä väliä kunhan sain hien pintaan ja tulin hyvälle mielelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti