torstai 24. toukokuuta 2012

Diettipäivä 223Lapin ajattelija.
En ole vielä tänäänkään uskaltautunut Levin huipun valloitukseen kävelle tehdyllä paraatimarssilla. Tosin ei sen minunlaiselta varmaankaan ole kovin kummoinen paraatimarssi. Ennemmin se on huohotusta ja vikinään täynnä oleva Kaarlen XII tai Napoleonin suorittaman venäjän valloitus, josta siis ei tullut koskaan mitään.

Päivä toki on ollut kaunis kuni morsian, mutta oikeastaan liian kuuma Levin valloitukseen. Lämpötila oli ihan varjossakin lähes 20 astetta ja pistävässä auringossa varmasti rutkasti enemmän. Kävimme laajalla ostoskierroksella ja vaihdatimme Landcruiseriin kesärenkaat. Vesijohtoliike, kaksi eri sähköliikettä, puutavaraliike, lääkäriasema ja tavallinen K-market kuuluivat vierailulistaan. Siinä muuten vierähti todellakin muutama tunti. Onneksi kotiin tultaessa ei tarvinnut lastata varastoon kuin maasturin vanteet, sillä lankomies poistatti kumit vanteilta koska ostaa uuden kumit syksyllä, siis Inarilta tulon jälkeen.

Oikeastaan Kittilässä ja Levillä on melko hyvä valikoimat sisältäviä kauppoja, tosin sanoivat olevan vähän hiljaista rakennusrintamalla, muutta uskoivat vielä tilanteen muuttuvan, heittäytyvän jopa hektiseksi. Jos tarkastelee esimerkiksi Levillä tarjolla olevia tontteja, niin voi todeta rakentamisen mahdollisuuksia olevan. Joskaan tonttien hinnat ovat kuin suuressa kaupungissa. Rakentaminen tulee hintoihinsa.

Ihan kauppamatkan aikana myimme lääkärikeskuksen vanhan ja käytöstä poistetun rontgenlaitteen, jota ei enää hyväksytä Suomessa ihmiskuvauksiin. Menee jo eläinklinikalle tai sitten jhonkin kehitysmaahan. Laite on hyvä ja toimintakuntoinen, vaan ei enää Stuksesin käyttöön hyväksymien laitteiden listalla.

Mutta röntgenlaitteesta ei ole kovin suurta apua tässä ja nyt olevalle syöpölle, vaan on turvauduttava muihin menetelmiin. Olenhan itse valinnut juuri Slanka-tuotteet ja niiden käyttöön olennaisesti kuuluvan vertaistukiryhmän ja mahtavan Annen, eli meidän oman teamleaderimme. Syster emellankin, nirsona kuin mikä, totesi Slanka Vanilijan maun tosi hyväksi. Sen ovat todenneen saman moiseksi kaikki muutkin kaverini, joilla olen tuotetta maistattanut. Sisareni mielipide oli todella oleellinen, sillä hänellä on takanaan pitkä ura ravintoloiden omistajana Suomen Aurinkokaupungissa, siis siellä, jossa sijaitsee myös Muumimaailma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti