sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Dieettipäivä II – 084


Loppiaiseen kuluvat Itämäiden tietäjät eli Les Rois Mages,
jotka antoivat lahjansa. Chartresin katedraalin ikkunalasitus.

Toivottavasti huomenna pääsen Hoikistamoon ja sen tukiryhmään. On muuten ikävä porukkaa. En nyt ainakaan ole sopinut mitään tapahtumaa tai menemistä huomiseksi, kuten menneellä viikolla valitettavasti pääsi tapahtumaan.
 
Olemme kuitenkin eläneet joulun, uudenvuoden ja loppiaisen, eli monen monta lomapäivää. Tällöin tietenkin lehdistö on ollut valppaana ja kantanut oman huolensa kansakuntamme läskien lisääntymisestä. Asiantuntijat ovat tietysti saaneet laittaa kaiken tietämyksensä peliin. Näin myös ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm on sanonut asiasta oman mielipiteensä eli hänen mielestään pysyvästi voi laihtua seuraavalla tavalla tai tavoilla:

1. Pitää selvittää itselle omat elintapansa ennen laihduttamista. Tämä onnistuu pitämällä kirjaa syömisestä ja liikkumisesta. Laihduttamisen jälkeen voi sitten helposti seurata, ovatko elintapasi palaneet takaisin vahoihin uomiinsa.

2.Pitää tutkia onko elämässä tärkeitä tottumuksia, joita ei pysty muuttamaan. Jos vaikkapa munkki työkavereiden kanssa kahvitauolla on oleellinen osa elämää ja siitä et pysty millään luopumaan, niin tiedosta asia. Itsensä tunteminen on kaiken alku ja loppu myös laihduttamisessa ja painonhallinnassa.

3. Laihduttaminen pitää jakaa kahteen osaan jo ennen laihduttamiseen ryhtymistä. Ensimmäisessä osassa tsempataan ja karistetaan kiloja vaikka 3 – 5 kuukautta, mutta ei ajatella, että laihduttaminen päättyy. Toisessa osassa jatketaan oman minän tarkkailua, jotta elintavat eivät hiljalleen hiipisi takaisin. 
 
4. Jos repsahtaa laihduttamisen jälkeen, niin pitää miettiä, mikä sai aikaan moisen tapahtuman. Siten osaa jo ennakoida mahdollisia tulevia vaaratilanteita.

5. Nettipelvelut ja ryhmät antavat pitkäaikaisen tuen laihduttamiseen. 

6. Askelmittari kertoo kätevämmin, ovatko liikuntatottumuksesi muuttuneet. Liikuntapäiväkirja on mainio asia. Ruokapäivänkirjan pitäminen on työlästä, mutta sitä kannattaa käyttää ainakin silloin kun paino alkaa nousta.

Eli mitä tästä opimme? Hoikistamo on merkityksellinen välinen ja keino laihduttamisessa ja painonhallinnassa yleensä. Itse en jaksa pitää ruokapäiväkirjaa, en ole muuten koskaan jaksanut. pystynyt tai osannut.

Liikuntapäiväkirjaakin olen pitänyt lähinnä täällä blogissa ja lukijoiden kiusaksi. Ehkä pitäisi kokeilla myös ruokapäiväkirjaa. Yllättävän paljon tuo Fogelholm korostaa päiväkirjojen pitämistä? Kehottaisi ihmisiä vaikka kirjoittamaan blogeja. Niin ja minusta sykemittari on parempi välinen ja sillä pystyy seuraamaan oman kuntonsa kehittämistä huomattavasti paremmin. Lisäksi se on tällaiselle sydänvammaiselle ehdottoman tärkeä oman terveyden seuraamisväline.
 
Mutta mitä slankaamiseen tulee, niin olen oppinut jotain uutta. Kun sekoitan itselleni Slankan vaniljasmoothin, niin olen oppinut tekemään sen uudella tavalla. Ensikin pieni tilkkanen kylmää vettä ja sitten peruspussillinen tavaraa sisään. Tietenkin ravistetaan kunnolla, että menee kaikki hyvin sekaisin. Tässä on nyt se uutuus.
 
Vahingossa ravistin ilman tuon sekoitusastian ritilää ja katso, se meni tavallista paremmin sekaisin ja ei pohjalle jäänyt niin minkäänmoista pientäkään kokonaisempaan tähdettä. Miten tuon voisi selittää?

Enkä kannen muoto on ratkaiseva, sillä se on monimuotoinen ja siinä on jopa eri syvyysasteita. Se on varmaan omiaan sekoittamaan juoman tehokkaasti. Niin ja sitten lopuksi täytän koko sekoitusastian kylmällä vedellä ja huljautan muutaman kerran astiaa sekaisin.  Ei kun sitten nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto