maanantai 21. tammikuuta 2013

Dieettipäivä II – 100


Pakkaspäviä aina voinna olevalla kotijoellamme.
MINÄNI

Tänään soitti yllättäen terveyteni hoitaja, suuresti arvostaman JR. Aivan yllättäen, olinhan juuri ottamassa pieniä päikkäreitäni, koska yöuneni olivat jääneet melkoisen vajavaisiksi. 

Kuitenkin hoitaja JR kertoi todella hyviä uutisia. Kuten olen kertonut, niin oli menneenä torstaina verikokeessa. Tavanomaisten testien lisäksi testattiin PSA-arvoni. Eli se liittyy oleellisesti ns. miesten vaivoihin eli eturauhasen mahdolliseen liikakasvuun. Kaikki arvot oli puhelimessa saadun tiedon mukaisesti erinomaisia, myös se pelkäämäni PSA-arvo. Mutta enempää en muista, koska oli niin töpinöissäni, mutta lupaan kertoa tulevan perjantain blogissania noista arvoista enemmän. Näet tapaan JR:n perjantaina ja saan ne arvot tulostettuina häneltä silloin.

KUNTOILU

Jalkojen päkiät ovat vieläkin kipeinä eli on vähän hankala vieläkin kävellä ihan tavalliseen tapaan. Olin jo aikeissa mennä kuntosalille ja uimahallille, mutta jätin kuitenkin projektin kesken. Olin varmaan ihan liiaksi töpinöissäni hetkeä aiemmin saamani puhelinsoiton johdosta, siis tuosta edellä mainitusta puhelintiedosta.

Kuitenkin päätin tuossa illansuussa ottaa pienen spurtin kotikuntopyörällä. Aikaa meni tuohon touhuiluun vain 31 minuuttia, en vaan jotenkin jaksanut enempää, eli keli oli kurja ja latu oli tukkoinen. En oikeastaan keksi edes parempaa tekosyytä tuohon suorituksen vähäiseen tasoon.

Kaloreita kulutin vain 329 kilokaloria ja keskisykekin on koko kuukauden mitatuista alhaisin eli vain 93 iskua minuutissa. Korkeimmillaan sykkeeni oli 118 ja matalimmillaan 46 kertaa minuutissa. Tietenkin harjoitusvaikutus oli myös alhainen eli 2,4%5 eli ylläpitävään kuitenkin pääsin.

SLANKA

Tänään lähetin näytepussit sisarelleni Levin korpeen. Hänellä kun on pahalaatuiset selkärankareuma ja kihti, hänen on noudatettavat gluteenitonta ja laktoositonta ruokavaliota, mutta nautittava myös mahdollisimman vähäproteiinista ravintoa. Paino-ongelmaa hänellä ei toki ole, mutta ehkä Slanka suo hänelle ne hivenaineet joita tarvitsee ja joita ei tuosta muusta ravinnosta voi saada. Sitä muuta ravintoa on melkoisen heikosti saatavissa, varsinkin siellä levin korvessa, jossa eivät kait edes käköset kuku.

Hänen ongelmistaan pienin lienee pussin sisällön liuottaminen veteen. Onneksi hänellä on siellä korvessa sähkö, jota muuten heidän Inarin asunnollaan ei ole kuin agregaatin tekemänä, ja niin hän voi käyttää sauvasekoitinta tuohon sekoitustarkoitukseen.

On ensinnäkin mielenkiintoista kuulla hänen sofistikoitunut mielipiteensä Slankan mauista. Hän on melkoisen asiantuntia, onhan hän omistanut ja johtanut useita huippuravintoloita – siis hurjassa menneisyydessään. Mielenkiintoisinta on Slankan vaikutus hänen tuskiinsa, jotka tarvitsevat jatkuvaa vahvaa kipulääkitystä. Lupaan raportoida asiasta tulevissa blogeissani ja nyt olen jo melkoisen vakuuttunut siitä, että ei se ainakaan pahemmaksi mene Slankan vaikutuksesta tai oikeastaan ansiosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti