tiistai 29. tammikuuta 2013

Tapaaminen II – 07 ja dieettipäivä II – 107


ASIAA!


Hämäläinen joulupirtti noin 1890 -1900.
Tänään oli kahden viikon tauon jälkeen Hoikistamon tapaamisessa. Ja nautin tuosta tilaisuudesta vaan niin perusteellisen paljon, oikeastaan ihan niin että kipeetä teki!

Mutta täti Leipuri pamautti todellisen tavoitteen. Hän ilmoitti ykskantaan, että tulevana tiistaina hänestä on lähtenyt kymmenen kiloa. Siis kokonaispainosta ja tuo on tavoite. Mutta miten hieno tavoite, sillä kaikki ne upeat herkut ja niiden tuoksut, joiden kanssa hän joutuu päivittäin tekemiseen, ovat varmaan suuri ongelma. Ainakin minulle ne olisivat jopa ylipääsemättömiä kiusauksia. Olen todella heikkoluonteinen. Mutta toivotan täti Leipurille menestystä tavoitteessaan, me kaikki muut lupaamme olla hänen tukenaan.


Oli meininki muuten leppoisaa ja mielenkiintoista, siis kuten aina kun muuta fiksu ihminen kokoontuu saman asian puitteissa. Täti Thaimaa lähtee kahdeksi viikoksi Thaimaan aurinkoon ja nauttimaan kesäkelistä. Sitä perillä oloa kadehdin, vaan en niitä pitkiä lentomatkoja. Ne ovat minusta jo tällaiselle vanhalla äijänköntykselle aivan liikaa. Tai kateudesta minä varmaankin vaan kirjoitan ja höpisen! Mutta kuitenkin toivotan onnistunutta ja ihanaa sekä muistorikasta matkaa.


Matkan puitteissa puhuimme monesta tärkeästä ja mielenkiintoisesta asiasta. Eräs oli mahdollisuus saada lentokoneessa rasvaton ateria. Itse olen moisella hellinyt itseäni ja se on ollut jopa parempaa kuin vastaavat perusateriat. Lisäksi aterian laimentaminen oli myös keskustelujemme kohteena. Kysehän on esimerkiksi kaiken hiilihydraatin, rasvan ja muun lihottavan korvaaminen puoliksi kasviksilla ja juureksilla. Näin ateriasta saatujen kalorien määrä lähes puolittuu ja ennen kaikkea muuta se muodostuu entistä terveellisemmäksi.

Vielä pitäisi todeta täti Thaimaasta, että hänen piti ostaa uusia farkkuja, sillä entiset eivät pysy enää millään konstilla jalassa. Hän on kadottanut minästään siis todella reippaasti kiloja, kuten varmaan hänen on ollut tarkoituskin tehdä. Sietää myös esittää onnittelut myös hänelle ja varmaan laihtunut olemus helpottaa ahtaassa lentokoneessa istumista koko tuon pitkän lennon ajan.


MINÄ ITSE


Olen siis onnistunut tänään, ja toisaalta epäonnistunutkin. Miten ihminen, siis minä, olenkaan voinut muodostua laiteriippuvaiseksi nörtiksi. Tietenkin laiton tänään kuntosalille ja uimahalliin mennäkseni Suunnon Ambit rannetietokoneen sykevöineen varusteisiini. Mutta en muistanut ottaa mukaan MemoryBeltin hihnaa, jossa se saa puettua rintakehälle. Eli kun en siis saa tulosta uimisesta Ambit-laitteeseeni, niin jätin kokonaan uimisen väliin, sillä MemoryBelt ei voinut toimia kun ei ollut sitä hihnaa. Voi minua laitteiden orjaa ja todellista härpäkeriippuvaista minääni!


Tyydyin siis vain fillaroimaan, mutta yritin tehdä sen mahdollisimman hyvin. Tuossa aikeessani tunnen toki onnistuneeni. Aikaa meni kuntosalilla yhteensä 2 tuntia ja 26 minuuttia. Meni siis runsaasti aikaa, mutta tuli saalistakin. Näet poltin tuon rupeaman aikana kokonaista 1482 kilokaloria. Se ei ole minulle lainkaan paha saalis. Tosin huippuharjoitusvaikutus oli vain 2,35 eli sanallisesti arvioituna ylläpitävä. Mutta hyvä kun edes ylläpitävään pääsee. Se varmaan onkin jo vaikeata päästä nykyisin kehittävää tasoon?


SLANKA


Annoin tänään Hoikistamon Annelle toimeksiannon toimitaan veljeni vaimolle yhden laatikollisen Slankaa eli eri pirtelöitä ja kanakeittoa. Viikon tarpeet kälylle, jotta hän pääsee kylälle! No, ei vaskaan, hänhän on kylällä jatkuvasti, mutta se nyt vaan riimitti ihan hyvästi.


Itse olen urheilusuoritukseni aikana nauttinut sekä vettä että tietenkin litran Slanka vanilja pirtelöä. Se muuten maistuu tuttipullosta juotuna fillaroinnin aikana aivan mielettömän hyvältä. Eikä synny nestevajausta, joka varmasti on urheilusuoritusten pahin vihollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti