keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Dieettipäivä II - 088 BVille, makkarat, olut ja tukevuus.

Tämän on päivän toinen bloggaus. Ensimmäisessä onnistui vihdoinkin esittämään Suunto Ambitin antaman sykekäyrä. Siin ihan minulle ja mennen maanantain fillaroinnnista.


ASIAA

Lehdet ja kaikki muukin media on nykyisin enemmän kun täynnä erilaisia ohjeita painonpudotukseen,hommassa onnistuneita. Eräs lehdistössä kovasti mainittu on oululainen nuorimies Ville Schroderus, jonka painonpudotus on ollut kaikkiaan 64 kiloa. Ei voi tuosta saavutuksesta todeta muuta kuin, että onneksi nuorena onnistuu ja kun sen tekee kunnolla, niin parempaa ei voi edes enää olla. Nykyisin Ville on iältään 25 vuotias ja nuoruudessaan hän on kuulema ollut hoikka poika, jopa mallintöitäkin on tehnyt. Kuitenkin elämä on vienyt mukanaan ja ruoka maistunut, ja varsinkin vääränlainen ruoka, on myös mukana   alkoholipitoisia juomiakin. Ja jo pari vuotta sitten vaaka näytti 120 kilon lukemia. Koulutukseltaan Ville on kokki, joten saa olla todella tarkkana siinä mitä suuhunsa laittaa ja miksi ja milloin.

Ville painonpudotuskeino oli karppaus, eli hiilihydraatiton dieetti. Se nyt ei sovi minulle laisinkaan, sillä kun olen monivammainen ja sydänongelmainen, niin ei kahdesti tarvitse arvata, että kardiologit ovat sen minulta kieltäneet alta aikayksikön.

 
Näin Ville siis puolessatoista vuodessa on pudottanut painostansa 64 kiloa. Omien sanojensa mukaan hän aikoo pysyä nykyisissä mitoissaan ja jatkaa samalla ruokavaliolla kun painonsa pudotti. Fiksulta kaverilta Ville toki vaikuttaa kun hän toteaa:  Karppaus ei ole pikadieetti vaan ruokavalio, jota aion noudattaa aina. Vähähiilihydraattinen ruokavalio vaatii toki enemmän töitä ja se vie aikaa, muttei se ole vaikeaa. Kaupasta ei saa sellaisia ruokia valmiina, ne täytyy tehdä itse.

Tähän sopii myös Ville kolme neuvo painonpudottajille:

Ville ilman makkaraa ja olutta, mutta hoikkana poikana.
1) Kun aloitat laihduttamisen, pysy päätöksessäsi: älä luovuta, äläkä lipsu. Älä keksi itsellesi tilanteita, joissa saat syödä suklaalevyn.

2) Ole kärsivällinen: älä ajattele, että paino putoaa hetkessä. Ajattele joka päivä, että pienikin asia on eteenpäin.

3) Ruokavalio ja ateriarytmi ovat kaiken a ja o: liikunta ei ole kaiken perusta. Syö tarpeeksi usein ja juo paljon vettä.
Blogissa on pari kuvaa Villestä ja Villestä.

LIIKKUMISTA
 
On tänään harjoitettu muutakin kuin Villen onnistumisen kadehtimista ja Suunnon tietojen saattaminen blogissa toimiviksi kuviksi muuntamista.
Tein sekä aamupäivän- että iltapäivän liikuntatuokion. Fillaroidessa ja muussa tohinassa meni aamulla 1 tunti ja 6 minuuttia sekä illalla tasan puoli tuntia. Mukana on tietenkin palautumisaika. Suunto virallisesti näyttää palautumiseen varattavan ajan olevan 14 tuntia. Eli yhteensä fillaroin ja pidin sykettä laskennassa siis 1 tunti ja 36 minuuttia.
Tietenkin kulutin kaloreitakin. Aamupävällä niitä kului 735 kilokaloria ja illalla 307 kilokaloria. Yhteensä pääsi kivaan 1042 kilokalorin kuluttamiseen. Ei paha sekään ole vanhalta ja vammaiselta. Ne EPOC-lukemat jäivät kauaksi eilisestä eli aamulla se oli 24,7 mk / kg ja illalla vain 16,6  ml/kg. Eli huonosti huippuharjoitusvaikutus oli ylläpitävä, vaan ei kehittävä kuten se oli vielä maanantaina.
 
SLANKA

Kun nyt olen käsitellyt Villen dieettiä ja uutta elämäntapaa, niin harvalle moinen painonpudotus todellisuudessa soveltuu. Kun olen riskiryhmän jäsen niin monessa eri ryhmässä, on aivan selvää moisen dieetin kielteiset vaikutukset terveydelleni tai kääntäen positiiviset sairaudelleni. Sairaus kun kehittyy, niin silloin se pahenee.
Eli oma yksityinen valintani on tietty ollu vertaistukiryhmä ja siinä käytetty Slanka-VLCD-dieetti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti