perjantai 25. tammikuuta 2013

Dieettipäivä II - 104


Talvipäivä 2013 Pariisissa.
VIELÄ KERRAN

Eilinen päivä alkoi todella upeatta tiedolla Miian ja Jukan yhteisestä onnistuneesta projektista. On hienoa ilmoita toisten ihmisten menestystä. Varsinkin kun kyseessä on todella vaikea ja vaatima painonhallinta ja sen alalaji painonpudotus. Vielä kerran onnea ja runsaasti menestystä Miialle ja Jukalle!

TULOKSIA             

Lupailin jo alkuviikosta, että erikoisspesiaalihoitajani JR:n kanssa tarkistelemme menneen viikon aikana otetun verikokeen tuloksia. Nyt se heti aamulla tateutin, joskin unohdin mennä INR-uusintakokeeseeen, johon kuitenkin juosta piipahdan ennen lähtöä Etelä-Pohjanmaalle.Siis tuloksiin joita olen lupaillut.


Eritoten olin halunnut testattavan S-PSA-arvuo, joka kertoo eturauhasen toiminnasta. Olen näet jo vanhempi äijä ja heillä yleensä nuo ongelmat tulevat esiin ennemmin tai myöhemmin. S-PSA-arvon suositus on alle 4,5 (<4) ja minulla tuo arvo oli 0,5 eli ilmeisesti melkoisen hyvä ja vaikka olen asiasta huolta kantanut, niin nyt tuli ainakin osittain todistettua, että melkein mitään syytä huoleen ei ole. Painotan sanaa melkein, sillä olisi vielä ehkä syytä käydä urologin juttusilla varmistamassa tämäkin asia.


Keskeinen tulos on tietenkin kolesterolin mittaukseen liittyvät. Yleinen kolesteroli viitearvo on alle 5 (<5) ja minulla sen pitäisi henkilökohtaisten syiden tähden olla alle 4,5. Tämä arvo oli nyt saadun tuloksen mukaisesti 2,9. Eli ei pahempi tulos. Mitä tulee ns. huonoon kolesteroliin eli fP-KOL-LDL niin sen suositusarvo on yleisesti alle 3 (<3) ja minulla taas aiemmin alle 2 ja nyt alle 1,8. Hienosti olen saavuttanut tuon vaatimustason, sillä tuo huono kolesteroliarvoni oli 1,67. Voiko tavallinen kuolevainen enää onnellisempi olla? Hyvän kolesterolin pitäisi olla arvojen 0,95 ja 2.00 välillä. (Nyt en saa arvoa, joka minulle on, huomasin tämän vastan Pohjanmaalla. Anteeksi hölmöilyni?)

Munuaisten toimintaa mittaava testi P-KREA ja tämä arvo nousee munuaisten vajaatoiminnan tai iän nousun myötä. Mutta myös lihasmassa ja verenpainelääkitys saattavat nostaa arvoa. Yleisesti miehillä viitearvona pidetään, että tulos olisi alle 115 tai jopa alle 100, mutta kuitenkin yli 60. Omalta osaltani tämä luki oli hiven korkeahko, mutta ei mitenkään kertonut vielä ongelmista. Eli 84 on ikäiselleni ja omaamalleni lääkitykselle hyvä arvo.


Sitten mennään ennustelemaan Diabetes II ongelmia. Niitäkään ei ole ilmeisesti lähiajan näköpiirissä, sillä FB-GLUK viitearvot ovat 3.6 – 6.0. Tämä on siis paastoverensokerin viitearvo. Oma arvoni oli 4,8 eli sellainen normitasoinen.


Näidenkin saamien tulosten perusteella ole melkoisen hyvässä iskussa näin vanhaksi ja moni vammaiseksi äijänkekkulaksi. Lisäksi testipaperissa on tuloksi pissanäytteestä, joissa ei ollut mitään huolestuttavaa samoin punasolujen ja valkosolujen tilanne on hyvin hallinnassa Ainoa mikä on melkoisen ylärajoilla oli ns, senkka, jonka raja-arvot ovat134 – 167. Mutta sen olen aina tiennyt, että sukuvika se on kun suksi ei luista. Eli korkeasta lukemasta kärsimme koko suku ja minullakin se on 164. Näin olleen minua ei ainakaan vaivaa anemia tai raudan puute. Eli sekin on osaltaan hyvä.


SLANKA


On tietysti mielenkiintoista tarkastella nyt saatuja tuloksia slankaamisen ja Slanka-pusseissa nautitun ateriakorvikkeen kautta. Minusta yksinkertaisesti on olemassa erinomaisen vahva korrelaatio slankaamisen ja hyvien veriarvojen välillä. Ilman Slankaa eivät tulokseni voisi olla ikinä moista tasoa. Ehkä ne ovat paluutta joskus kaukaisessa menneisyydessä olleisiin arvoihin.


Voi vaan olla satavarma, että en voi kyllin kiittää Hoikistamon vertaistukiryhmää, teamleaderi Anne ja tietenkin Slanka vaniljaa, joka vaan on se kaikkein paras.


LIIKKUMINEN 


On se vaan ollut vielä tänäänkin niin hankalaa ja vaikeata. Eilinen hurja fillarointi jätti jälkensä, sillä vielä tänäänkin ovat reisien takaosa olleet kovin arat ja ei ole voinut edes ajatella mitään suorituspainotteista tekemistä. Kun ei oikein pysty edeEritotens kumartumaan niin, että maasta poimisi joitain pientä ja olematonta! Mulla elämä jatkuu.                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti