torstai 3. marraskuuta 2011

Dieettipäivä 24


Saatoin tänäänkin tehdä pienoisen kuntotapahtuman, joskin oli minussa itsessäni kremppaa ja krämppää. Parasta oli tietenkin aamun verikokeen, sillä nyt alkaa INR-arvoni tasaantumaan a se on enemmän kuin hyvä. Nyt voidaan siirtyä lähes joka toinen päivä tapahtuneesta verikokeesta jokaviikkoiseen. Se on siis se normaalin lääkärin määräys kokeiden suorittamiseksi.

Eli kesällä aloitetun dieetin jäljet alkavat korjaantua ja elimistöni hyväksyä laihduttamisen. Tietenkin elimistön lisäksi tuo pään osuus on ratkaiseva. En varmaan laikkaa koskaan toistamasta sitä tosiasiaa, että tarvitsen ryhmän laihduttamisekseni. Se on siis tuo AA-ryhmänkin olemassaolon oikeutus. Mutta uskomattomasti tuollainen ryhmätoiminta luo minuun uutta puhtia ja samalla uskoa omiin kykyihini, myös laihduttamisen suhteen. Muuta uskomusta omiin kykyihin minulta ei todellakaan puutu. Olen varmaan monien mielestä jonkinlainen herra kaikkitietävyys. Viimeksikin aloitin maanantaina pitämään muille ryhmälisilleni historiain luentoa. Taisin tuntea itseni jotenkin noloksi sen jälkeen.

Ja nyt sitten kuntoiluun, koska ruokailut sujuvat ohjatun toimintaperiaatteen mukaisesti. Ensiksi kuntopyöräilin. Asetin hienosti aikatavoitteeksi 50 minuuttia. Vaan miten äijän kävi? Kun mittariini oli tullut 30 minuuttia ja 8,5 kilometriä, niin iski joko laiskuus tai väsynyt, sellainen kaikenkattava jaksamattomuuden olo. Kuitenkin sain aikaiseksi 193 kalorin kulutuksen. Huippusyke oli van 80.keskisyke 71 ja minimisyke oli vain 53. Eli varmaan tuo syketaso kertoo hyvin eräänlaisesti väsähtämisestä.

Sitten tuli vuoroon altaassa räpiköiminen, tuntui siltä kuin vesi ei olisi ollut riittävän liukasta ja siksi uiminenkin takerteli. Uiminen kulutti aikaa 38 minuuttia, eli meni nopeammin kuin aiemmin, sillä matkaksi merkitsin vain yhden kilometrin. Huippusyke oli parempi kuin kuntopyöräillessäni eli 88 iskua minuutissa, keskisyke oli 73 ja minimissä meni 64 iskua minuutissa. Kaloreita kului 213, eli enemmän kuin pyöräillessä.

Kuntoilun yhteissaalis oli 406 kcal, joka ei ole kummoinenkaan, mutta hyvä kuitenkin kun oli tällainen välipäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti