lauantai 19. marraskuuta 2011

Dieettipäivä 40


Ahokatu 10, Hämeenlinnan Myllymäessä ~ 1900-luvun alkupuoli.
Kuva: Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo.
Tuli pyöreä päiväluku täyteen. Eilinen MemoryBeltin toimimattomuus oli vain osaamattomuutta. Laite oli rekisteröinyt eilisen tapahtumat, mutta kun epäilin laitteen pattereiden olevan lopussa, niin päätin toimia. Kotimatkalla kävin paikallisessa koneliikkeessä ja kysyin pattereita moiseen härveliin. Kaupan omistaja kertoi moisia löytyvän ja avusti vaihtamisessakin. Jokin meni kuitenkin pieleen? Tänään ajattelin kokeilla toisella ja perinteisellä sykevyöllä, sillä olin ostanut patterin siihenkin. Katsoin tarkasti miten päin patteri vyössä sijaitsi ja vaihdoin sen. Sitten avasin MB:n patterikotelon ja huomasin sen olevan väärin päin asennettuna. Ja kun olin kääntänyt patterin oikein päin ja kiinnittänyt kannen takaisin paikalleen, niin tutut piippaukset kuuluivat. Olen siis taitava montöörikin, kaiken muun taitavuuteni  lisäksi.

Kokeilin heti MB:n toimintaan ja tulos oli todella mielenkiintoinen. Pidin vuota kiinni 33 minuuttia. Tämä tapahtui tehdessäni töitä tietokoneella työpöytäni ääressä. Vyö näytti käytetyn 82 kcal tuona aikana, Eli jos  halutaan, kuten tietenkin halusin, minuutin kulutus, niin se oli 2,48 kcal per minuutti. Ja tämä tekee tunnissa 148,8 kcal ja vuorokaudessa 3571,2 kcal. Eli tämä vastaa aika täydelleen lepokulutustani. Olihan näet rekisteröity keskisyke 46 ja maksimisyke  52 sekä minimisyke 42.

Jos en tee muuta kuin jotain tietokoneella, minulla on ollut aiemmin pulssi koneella jopa matalammalla kuin levossa, niin800 kcal ravinnon saannin jälkeen minulle jää vielä 2770 kaloria eli sen pitäisi näkyä laihtumisena. Jos tämä päivittäinen määrä lasketaan yhteen viikon ajalle, niin se on 19390 kcal. Ja kun jostain olen saanut mieleeni, että kilo läskiä on noin 7000 kcal, niin viikossa pitäisi minusta kadota 2,77 kiloa ihraa, sitä tarpeetonta.

Tämä kertoo varmasti yhden seikan, eli sen, että päivän aikana ei tapahtunut kovin ihmeellista tai ihanaa. En saanut edes lottovoittoa.

Kannattaa kokeille myös Itä-Suomen (ent. Kuopion yliopiston laskuria, joka ilmoittaa eräänlaisen arvion energiankulutuksesta eri liikuntamuodoissa. Laskurin löytää nettiosoitteesta:  http://ffp.uku.fi/cgi-bin/energynet03/energycosts.pl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti