tiistai 1. marraskuuta 2011

Dieettipäivä 22


Olen ollut nettisivusto pudottajat.fi postituslistalla jo varmaan jonkin aikaa,en vaan muista miksi olen sinne mennyt. Kuitenkin eilen taisi tulla mailiini postaus, jonka otsikko oli yllättävä. Kyseessä on Times of India lehdessä ollut uutinen,joka käsittelee brittinaisia laihduttamista. Mistään muualta sitä ei ehkä löydäkään. Ilmeisesti Intiassa olevien brittinaisten ylipaino on suuri ongelma?

Uutisen mukaan paras päivä aloittaa laihduttaminen on sunnuntai tai maanantai. Juuri näinä mainittuina päivinä laihduttamisensa aloittaneiden naisten onnistumismahdollisuudet ovat hyvät ja muina päivinä aloittaneet lyövät läskiksi koko homman,eli lisäävät läskiä vaan eivät vähennä.

Ehkä keskeisenä syynä noilla naisilla oli laihduttamisen lyöminen läskiksi perjantaina stressaavan ja hankalan työviikon jälkeen. Toisaalta kuitenkin lauantaina laihduttamisen aloittaneilla oli mielessään selkeä päämäärä ja tuota päämääräänsä he tavoittelivat muita päättäväisemmin. Kaiken tämän jälkeen hommassa on ristiriitaisuuksia ja se on mahdollisimman epätieteellinen eräänlaista mutu-tiedon juhlaa.
Vaan entä minä, mihin ryhmään minä kuuluun? Tapasin Annen ensimmäistä kertaa maanantaina ja jo silloinkin päätös oli tehty. Tiistaina aloitin varsinaisen dieetin. Vaan en muista edes päivää milloin päätökseni olen tehnyt. Ja kuten aiemmasta johtopäätöksestäni käy ilmi, niin sillä päivällä ei ole mitään tieteellistä merkitystä, milloin dieetin aloitan, kunhan se aloitat ja sitten oikealla tavalla, tosissasi ja kunnolla.

Eilen mainitsin itseäni hämäläiseksi perusjuntiksi ja tässä on sellaisen kuva. Siitä tulee seuraavan kirjani kansikuva. Kyseessä on 1840-luvullajulkaistu teos, jonka kuvitusta tuo hämäläinen talonpoika edustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti