sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Dieettipäivä 48


Kuvassa on nykyisen moottoritien ja sen tulevan 
kannen paikka, jokunen vuosi sitten.
Kuva. Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo.

Tämä sateinen ja synkän harmaa päivä ei ole ollut oikein minun päiväni. Koko päivänä ei ollut kirkasta tai edes valoisaa. Valoja piti polttaa koko päivän tai ns. päivän ajan. Toisin oli pohjoisessa. Levillä on noin 15 senttiä lunta ja Rukalla vieläkin enemmän. Sisareni, joka ajeli autollaan Leviltä Rukalla, sai kokea jopa lyhyen aurinkoisenkin hetken. Käytti jopa aurinkolaseja, sillä aurinko paistoi niin kirkkaasti ja matalalta.

Näin siis kaamoksen aika on saapunut tänne Hämeeseen. Tosin huomenissa odotettavissa oleva tapaaminen LL-ryhmässä Annen luona on kuin auvoisa valonpilke muuten synkeässä syksyssä. Kataseli juuri netistä tilastoa, että kun tänään on ollut Koskissa 8 astetta lämmintä, niin vuosi sitten samaan aikaa oli aika paukkuvat pakkaset eli asteet kaksinkertaiset ja miinuksen puolella.

Ulkona on siis niin perusteellinen märkä päivä, että sinne en olisi laittanut edes kapista rakkiakaan. Joten olen viettänyt päiväni sisätilassa ja harrastanut enemmänkin henkistä ravintoa. Tänään vihdoin innostuin punnitsemaan sen normaalinen salaattiannokseni, siis jäävuorisalattia, tomaattia, kurkkua tai kesäkurpitsaa, sipulia valkosipulia ja paprikaa. Sen paino on noin 225 grammaa eli lähes varttikilo. Sitä mausta joko aiemmin mainitulla Thai-kastiketilakka tai balsamicolla ja valkosipulisuolalla, jota olen hankkinut Annen putiikista.

Vieläkin lähes kahden kuukauden jälkeen saatan todeta, että olen suuresti mieltynyt Cambridge-pussien makuihin. en toki kaikkeen, mutta uusin tuttavuuteni minttu-suklaa oli yllättävän hyvää. Ilmeisesti  pidänkin mintusta, vaikka ei ole sitä aiemmin tiennyt. Mutta kun elää niin saattaa oppia uusia asioita ja varsinkin niin tapahtuu jos suhtautuu uusin asioihin hyvin ennakkoluulottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti