perjantai 25. marraskuuta 2011

Dieettipäivä 46


Kinkku ei ole vielä tässä vaiheessa.

Aamu koitti suunnilleen normaalisti ja normaalisti päivä alkoi. Nykyisin se alkaa Cambridgen puurolla, jossa mukana tuoretta puolukkaa. Ihan itse survottua tämän syksyn satoa. Minä en ole aiemmin ollut mikään puuroihminen, mutta olen uskomattoman helposti mieltynyt tuohon omaan aamuateriaani. Kunhan kaikista muistakin huonoista tavoista pääsisi yhtä helposti eroon ja saisi ne korvatuiksi järkevillä vaihtoehdoilla. No, tietoa minulla ilmeisesti on riittämiin tekemään oikein, mutta ei ole kaiketi aina halua ja viitseliäisyyttä moista tekemään.

Aamun lehden ja muiden touhujen jälkeen alkoi sitten se normaali höösääminen. Olin elänyt siinä uskossa, että joulukinkku piti hakea juuri tänään. No,ei ollut oikeapäivä, mutta sain haluamani noin 10 kilon painoisen tuoreen kinkun, joka Katinalan Lihan mukaan on todella ensiluokkainen. Mikä syytä minulla olisi olla erimielinen heidän kanssaan? Ja iltapäivällä keitin suolaveden ja nyt illalla veden jäähdyttyä laiton kinkun suolaveteen, jossa se saa olla aina joulunaluseen saakka.

Itse en aio kinkkua syödä, tosin pien palan maistan, koska olen päättänyt Joulunakin noudattaa Cambridge-ohjelman tasoa 2. Se sallii noin 400 kcal ruokaa pussien (kolme) lisäksi, mutta ei niitä kannata kinkkuun tuhlata. Kinkku on tarkoitettu aattoillaksi, jonka tulen viettämää veljenpoikani perheessä, Siellä menee neljä 1 – 8 vuotiasta vempelettä enemmän kuin paljon. Ja koko perheen suurta herkkua on joulukinkku. Kinkku myös paistetaan perheen uusvahan kotitalon leivinuunissa, joka lämmitetään myös kaikkia muidenkin jouluruokien valistusta varten.

On muuten mielenkiintoista suunnitella jouruokia, joihin en suurelta osin tule kajoamaan. Tietenkin rosollia, ilman perinoita, saatan syödä ja maistella perinteisiä looria tai uudempia kehitelmiäni noista perinteisistä, mutta en aio antaa periksi kiusauksille, vaikka se varmaan helppoa olisi.

Washingtonille voin tiedottaa, että mielenkiintoisesti fyysinen kuntoutuminen on alkanut reisistäni. Sillä hyvin selvästi on havaittavissa niiden koveneminen ja entistä tiukempi lihaksisuus. Mutta se johtuu varmasti fillaroinnista, sillä olenhan aina polkenut liian isolla vaihteella ja uskonut raakaan voimaan eteenpäin vievänä voimana. Mutta saas nähdä kerkeänkö huomenna kuntoilemaan, sillä salille tai uimaan en jouda koska näet pitää hoitaa sosiaalisia velvollisuuksia ja osallistua lasten syntymäpäiville. Se on kovaa hommaa tuo juhliminen, jos siitä selviää, niin selviää kaikesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti