maanantai 7. marraskuuta 2011

Tapaaminen 5 ja dieettipäivä 28

Taitaa olla tuttu hahmo samaistua?
Tänään oli flunssainen tapaaminen, tarkoitan tällä, että moni vakituinen istuja oli flunssan kourissa. Onneksi meitä oli kaksi miestä pitämässä miesten mainetta yllä. Onnekseni onnistuin pysymään torvet avoimina koko istunnon ajan, tosin keuhkoissa oli melkoinen kurnutus. Tämä kaikki johti tänään siihen, että en voinut käydä uimassa ja kuntoilemassa ennen kokoontumiseen menemistä. Se on tosi harmillista, mutta itsesuojeluvaistoni vielä jotenkin on toiminnassa.

Mitä tulee itse tapahtumaan, niin saatoin hankkia taas viikon pussimuonituksen. Joskin minulla on varalla yhden ylimääräisen viikon tarpeet jos tulee estymisiä tapaamiseen osallistumisen suhteen. Punnitus kävi totuttuun tapaan ja tulokseksi saatiin 135,5 kiloa. Tämä tarkoittaa, että painostani on kadonnut lähes 10 prosenttia ja 14,5 kiloa. Olen siis melkein tyytyväinen itseeni. Tulos auttaa voittamaan flunssan aiheuttamat motivaatio-ongelmat.

Mielenkiintoista oli taas keskustella ryhmän muiden jäsenten kanssa aina kunkin eteen tulleista ongelmista ja muista mielenkiintoisista seikoista. Parasta kuitenkin oli ennen tapaamisen aloittamista, Annella on paikalla toinen pieni ryhmä, kun Anne esitelmöi heille ravinnon laimentamisesta. En ole aiemmin kuullut moisesta asiasta, mutta se oli tai on erityisen mielenkiintoinen mielestäni hyvin tärkeä asia.

Ruoan laimentamisella tarkoitetaan lähes nollakalorisen ravinnon lisäämistä perusravintoon. Esimerkkinä oli spagettikastike, johon voi lisätä erilaisia vihanneksia ja muuta vähäkalorista ainesta, vaikkapa ihan vettä. Myös lihapullat voi laimentaa monella eri aineella, mieleeni tulee esimerkiksi sienet, jotka ovat erinomainen lisä perulihan kanssa. Sitähän olen tehnytkin, mutta syystä tai toisesta en ole tajunnut, että sehän on juuri tuota ruoan laimentamista. Tästä ajatusmallista ja ideasta täydet pisteet Annelle ja hänen neuvoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti